Άμεση παραπομπή του "Καβαλιέρε" θέλει η εισαγγελία

Αύριο θα ζητήσει η εισαγγελία του Μιλάνου την παραπομπή σε δίκη του ιταλού πρωθυπουργού...

Αύριο θα ζητήσει η εισαγγελία του Μιλάνου την παραπομπή σε δίκη του ιταλού πρωθυπουργού, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, και για τα δυο αδικήματα της έρευνας για την υπόθεση «Ρούμπι-Γκέιτ».

Ο εισαγγελέας Μπρούτι Λιμπεράτι, αποφάσισε να απομονώσει την δικαστική υπόθεση του «Καβαλιέρε», από εκείνες του δημοσιογράφου Εμίλιο Φέντε, του ατζέντη ηθοποιών Λέλε Μόρα και της περιφερειακής συμβούλου, Νικόλ Μινέττι. Και οι τέσσερις ενέχονται στην υπόθεση των πάρτι στην βίλα του ιταλού πρωθυπουργού, στο Άρκορε, με συμμετοχή σειράς καλλονών και αναφορά σε παρουσία ανήλικων γυναικών.

Για τον Μπερλουσκόνι, αναφέρει η εφημερίδα «Corriere della Sera», πρόκειται να ζητηθεί η παραπομπή σε δίκη με κατεπείγουσα διαδικασία, τόσο για το αδίκημα κατάχρησης εξουσίας, όσο και για εκείνο υποστήριξης της εκπόρνευσης ανηλίκων. Ο αρμόδιος δικαστής για τις προκαταρκτικές έρευνες, θα πρέπει να αποφανθεί αν η δίκη θα μπορεί να γίνει, όντως, άμεσα, ή αν πρέπει να ακολουθηθεί η συνηθισμένη, πολύ πιο χρονοβόρα διαδικασία.

Σύμφωνα με αναλυτές, οι δικηγόροι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι είναι έτοιμοι να προσφύγουν στο συνταγματικό δικαστήριο για να ζητήσουν να κριθεί ο «μίστερ τιβί» από ειδικό δικαστήριο για πολιτικούς.