Έκρηξη σε γραφεία εφημερίδας στη Σόφια

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη Σόφια μπροστά στα γραφεία εφημερίδας που δημοσιοποίησε πρόσφατα το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών...

Έκρηξη σημειώθηκε νωρίς το πρωί στη Σόφια μπροστά στα γραφεία εφημερίδας που δημοσιοποίησε πρόσφατα το περιεχόμενο τηλεφωνικών συνομιλιών που ενοχοποιούν αρκετούς ανώτατους αξιωματούχους, ανάμεσά τους και ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ.


Από την έκρηξη δεν υπάρχουν θύματα, αλλά προκλήθηκαν ζημιές σε κτίρια και αυτοκίνητα, δήλωσε ο διευθυντής της αστυνομίας της βουλγαρικής πρωτεύουσας Βαλέρι Γιορντάνοφ και πρόσθεσε πως η έκρηξη αντιστοιχεί με 400 γραμμάρια ΤΝΤ.


Η έκρηξη αποτελεί "πολιτική πράξη εκφοβισμού", τόνισε η αρχισυντάκτρια της εφημερίδας "Galeria", Κριστίνα Πατράσκοβα.


Η επίθεση σημειώνεται την ημέρα άφιξης στη Σόφια τεσσάρων ευρωπαίων επιτρόπων. Η Βουλγαρία δέχεται συχνά τις επικρίσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για ανεπάρκεια της δικαιοσύνης απέναντι στην εγκληματικότητας και της διαφθοράς.


Η εφημερίδα Galeria πρόσκειται σε πρώην αξιωματούχο των μυστικών υπηρεσιών της χώρας και πολέμιο της κυβέρνησης και δημοσίευσε στις αρχές Ιανουαρίου τηλεφωνικές συνομιλίες του διευθυντή των τελωνείων της χώρας Βάνιο Τάνοφ με υπουργούς και τον πρωθυπουργό, ορισμένες από τις οποίες είναι ενοχοποιητικές για τους αξιωματούχους αυτούς.


Η κυβέρνηση ανακοίνωσε πως οι συνομιλίες αυτές είναι κατασκευασμένες.