ΚΟΣΜΟΣ

Απειλές δεχόταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων Μπολσόι

Απειλές δεχόταν ο καλλιτεχνικός διευθυντής των μπαλέτων Μπολσόι

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής των περίφημων μπαλέτων Μπολσόι, Σεργκέι Φίλιν, δήλωσε σε ρωσική εφημερίδα ότι είχε ζητήσει προστασία, αλλά το αίτημά του απορρίφθηκε, καθώς δεχόταν απειλές ένα μήνα πριν ο άγνωστος μασκοφόρος του επιτεθεί με οξύ, την περασμένη Πέμπτη. Ο Φίλιν δεν έδωσε λεπτομέρειες σχετικά με τις απειλές που δεχόταν.

Το θύμα υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση για την αποκατάσταση των σοβαρών εγκαυμάτων στο πρόσωπο, την Τρίτη και θα έχει δεύτερη χειρουργική επέμβαση την Τετάρτη στα μάτια σε μια προσπάθεια των γιατρών να του σώσουν την όραση.

Οι δηλώσεις του στην εφημερίδα Κομσομόλσκαγια Πράβντα, τροφοδοτούν κύκλο συζητήσεων σχετικά με τι προκάλεσε την επίθεση έξω από την πολυκατοικία που διέμενε στη Μόσχα. Χορευτές των περίφημων μπαλέτων ανέφεραν τις προηγούμενες ημέρες ότι μπορεί το κίνητρο της επίθεσης να ήταν ο φθόνος ή η ζήλεια.

«Στις 15 Δεκεμβρίου ήμουν στο γραφείο του γενικού διευθυντή του θεάτρου και ζήτησα προστασία και βοήθεια, γιατί είχα ακούσει μια σοβαρή απειλή εναντίον μου», δήλωσε ο Φίλιν στη συνέντευξή του. «Αλλά ο διευθυντής μου είπε ότι, έχουμε πολύ σκληρή δουλειά και ότι ήταν αναγκαίο να βρω το θάρρος και τη δύναμη να μην αντιδράσω σε αυτές τις απειλές ».

Ο 42χρονος Φίλιν συμπλήρωσε ότι του πρότειναν να πάρει σωματοφύλακες, αλλά δεν έκανε σαφές ποιος του έκανε την πρόταση. Είπε επίσης ότι μετάνιωσε που δεν έχει μιλήσει δημοσίως για τις απειλές στα τέλη του περασμένου έτους.«Έχω τρεις γιούς. Θέλω να τους δω να μεγαλώνουν, να στέκονται στα πόδια τους», δήλωσε ο Φιλίν στη συνέντευξη.