ΚΟΣΜΟΣ

Μυστήριο: Βρέθηκε σκελετός στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Μυστήριο: Βρέθηκε σκελετός στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης

Ένα σκελετό και έναν κάλυκα ξέθαψαν τυχαία εργάτες, από το προαύλιο τμήματος του διάσημου πανεπιστημίου της Οξφόρδης.

Ο σκελετός, διατηρημένος σε άριστη κατάσταση, βρέθηκε κοντά στους τοίχους του 400 ετών κτηρίου. Η διοίκηση του πανεπιστημίου ειδοποίησε την αστυνομία, η οποία απέκλεισε την περιοχή ως πιθανό τόπο εγκλήματος.

Την υπόθεση περιέπλεξε ο εντοπισμός ενός κάλυκα σφαίρας, σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρέθηκε ο σκελετός. Οι αρχικές όμως υποψίες, μάλλον, διαλύονται καθώς φαίνεται ότι δεν υπάρχει σύνδεση μεταξύ του σκελετού και της σφαίρας.

Η τοπική αστυνομία πιστεύει ότι τα οστά έχουν ηλικία μεγαλύτερη των 100 ετών. Οι αρχαιολόγοι δε που θα εξετάσουν τα λείψανα, θα απαντήσουν στο ενδεχόμενο να ανήκουν σε κάποιο καλόγερο, καθώς ένα τμήμα του πανεπιστημίου λειτουργούσε παλιά ως μοναστήρι. Άλλωστε, οι εργάτες βρήκαν το σκελετό σε στάση που έχει η σορός μέσα στο φέρετρο.

Επίσης, η σφαίρα ανήκει σαφώς σε νεότερη περίοδο. Παρόλο όμως που μπορεί να μην συνδέονται τα δύο ευρήματα, αν αποδειχτεί ότι ο κάλυκας είναι ηλικίας πχ 40 ετών, η αστυνομία θα πρέπει να ερευνήσει τις εγκληματικές υποθέσεις τις περιόδου.