ΚΟΣΜΟΣ

Η Google ανακάλυψε μυστικές φυλακές στη Βόρεια Κορέα (pics)

Η Google ανακάλυψε μυστικές φυλακές στη Βόρεια Κορέα (pics)

Το Google Earth ανακάλυψε τυχαία την ύπαρξη μυστικών υπαίθριων φυλακών σε κορεατικά εδάφη.

Πάνω από 200.000 άτομα εκτιμάται ότι κρατούνται παράνομα σε αυτές.

Ακτιβιστές χρησιμοποίησαν το πρόγραμμα και αποκάλυψαν τις άθλιες συνθήκες κράτησης φυλακισμένων από το δικτατορικό καθεστώς της Πιονγκ Γιάνγκ.

Η Διεθνής Αμνηστία, η οποία δεν αναγνωρίζεται από τον δικτάτορα, πιστεύει πως στις φυλακές αυτές ασθένειες, λιμοκτονία και εκτελέσεις ανθρώπων αποτελούν συχνά φαινόμενα στις παράνομες φυλακές που δε πληρούν κανένα κριτήριο κράτησης.

Πρόκειται για ένα ολόκληρο δίκτυο φυλακών υπό τη μορφή κατασκηνώσεων. Οι τρόφιμοι φέρονται να τρώνε αρουραίους ή καλαμπόκι από τα ακάθαρτα των ζώων για να ζήσουν.Επί τέσσερα χρόνια οι κορεατικές αρχές αρνούνται την ύπαρξη τέτοιων φυλακών, που μόνο σε ιδρύματα σωφρονισμού δεν παραπέμπουν.

Κι αυτό αποτελεί το βασικό επιχείρημα των ακτιβιστών εναντίον όσων κατηγορούν την εταιρεία Google για «παρακολουθήσεις». Από τη στιγμή που μπορούν να πιέσουν να κλείσουν αυτές οι φυλακές και είναι δίκαιο αυτό, τότε νομιμοποιείται και η χρήση του εν λόγω προγράμματος.

Η Βόρειος Κορέα «φημίζεται» και για την αυστηρότητα που έχει επιβάλει στη χρήση του διαδικτύου. Ο πρόεδρος της, καινοτόμου στα της τεχνολογίας, εταιρείας ταξίδεψε στα μέρη που βρίσκονται αυτές οι φυλακές πριν λίγο καιρό.

Το ταξίδι αυτό σχολιάστηκε αρνητικά, αν και είναι τέτοια η συμβολή της Google στην ανακάλυψη των φυλακών, που πολλοί τον συγχωρούν.