ΚΟΣΜΟΣ

Τη θέση του Λένιν παίρνουν...οι δεινόσαυροι

Τη θέση του Λένιν παίρνουν...οι δεινόσαυροι

Η «μπογιά» του θρυλικού ηγέτη της πρώην Σοβιετικής Ένωσης Βλαντιμίρ Λένιν φαίνεται πως δεν περνάει πια...

Αυτό μάλλον σκέφτηκε και η κυβέρνηση της Μογγολίας, η οποία αποφάσισε να αλλάξει χαρακτήρα σε ένα μουσείο στην πρωτεύουσα της χώρας, το οποίο ήταν αφιερωμένο στο Λένιν.

Η κυβέρνηση της Μογγολίας λέει «αντίο Λένιν» και υποδέχεται τους δεινόσαυρους, αφού το νέο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας θα φιλοξενεί εκθέματα από το το πλούσιο παλαιοντολογικό της παρελθόν.

«Η Μογγολία εδώ και είκοσι χρόνια στέλνει σκελετούς δεινοσαύρων στο εξωτερικό, αλλά δεν διαθέτει ένα μουσείο για τη στέγαση τους», λέει ο υπουργός Πολιτισμού της χώρας, Ογιουνγκερέλ Τσεντέβνταμπα, καταλήγοντας πως «η Μογγολία διαθέτει μια εξαιρετική παλαιοντολογική κληρονομιά, την οποία λίγοι γνωρίζουν».

Αξίζει να σημειωθεί πως τον περασμένο Οκτώβριο απομακρύνθηκε από το Ουλάν Μπατόρ το τελευταίο άγαλμα του Λένιν που υπήρχε στη χώρα, μια πράξη αποστασιοποίησης από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου, όταν η Μογγολία ήταν δορυφόρος της Σοβιετικής Ενωσης. Σε μία τελετή την οποία παρακολούθησαν περίπου 300 επίσημοι, το μπρούντζινο άγαλμα αφαιρέθηκε από το βάθρο όπου φιλοξενούνταν επί δεκαετίες και ρίχτηκε στην καρότσα ενός φορτηγού.