ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Άγριες συγκρούσεις αστυνομίας-χαλυβουργών στο Βέλγιο

Βίντεο: Άγριες συγκρούσεις αστυνομίας-χαλυβουργών στο Βέλγιο

Βίαια επεισόδια σημειώθηκαν στη Ναμίρ του Βελγίου, όταν εργαζόμενοι της χαλυβουργίας ArcelorMittal που διαδήλωναν επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και να πορευτούν προς την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βαλονίας.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ισχυρών αντλιών νερού, ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν στους αστυνομικούς πέτρες που έσπαζαν από το πλακόστρωτο.

Οι βιτρίνες πολλών καταστημάτων έσπασαν και πολλοί διαδηλωτές τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια συμπλοκών.

Οι εργαζόμενοι της ArcelorMittal, οι οποίοι ήταν 1.500 με 2.000, σύμφωνα με το βελγικό πρακτορείο Belga, απωθήθηκαν στη συνέχεια δια της βίας από τις δυνάμεις της τάξης.

Οι χαλυβουργοί διαμαρτύρονται για το κλείσιμο ενός τμήματος της γιγάντιας αυτή χαλυβουργίας.

Τα συνδικάτα έχουν ανακοινώσει επίσης την πρόθεσή τους να πραγματοποιήσουν αργότερα άλλες δράσεις μπροστά από την ευρωπαϊκή έδρα της ArcelorMittal στο Λουξεμβούργο και το Ευρωκοινοβούλιο στο Στρασβούργο.

Η περιφέρεια της Βαλονίας καταδίκασε έντονα τις τελευταίες ημέρες την ανακοίνωση από την ArcelorMittal για το οριστικό κλείσιμο έξι εγκαταστάσεών της στη Λιέγη, ένα μέτρο που θα πλήξει 1.300 εργαζομένους, εξαιτίας της «επιδείνωσης της ευρωπαϊκής αγοράς».

Δείτε το βίντεο: