Καθυστερεί η απόφαση περί έκδοσης του Assange

Στις 24 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου...

Στις 24 Φεβρουαρίου θα συνεχιστεί η διαδικασία ενώπιον του βρετανικού δικαστηρίου που εξετάζει το αίτημα περί έκδοσης του ιδρυτή του ιστοτόπου Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ στη Σουηδία, όπου κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση δύο γυναικών, ανακοίνωσε σήμερα ο δικαστής Χάουαρντ Ριντλ.

Ο βρετανός δικαστής διευκρίνισε ότι χρειάζεται χρόνο για να εξετάσει αν ο Ασάνζ θα πρέπει να εκδοθεί στη σκανδιναβική χώρα.

Στην αγόρευσή του ενώπιον του δικαστηρίου αυτού σήμερα ο δικηγόρος του Ασάνζ Τζέφρι Ρόμπερτσον κατηγόρησε τον σουηδό πρωθυπουργό Φρέντρικ Ράινφελντ ότι παρουσιάζοντας τον ιδρυτή του WikiLeaks ως «υπ'αριθμόν ένα δημόσιο κίνδυνο» μειώνει τις πιθανότητες για μια δίκαιη δίκη.

Ο Ράινφελντ δημιούργησε μια «τοξική ατμόσφαιρα» για τον Ασάνζ και τους δικηγόρους του με τις «εμπρηστικές» δηλώσεις του, προσέθεσε.

«Έχουμε ένα ανεξάρτητο νομικό σύστημα το οποίο δεν κυβερνάται από τις πολιτικές αποφάσεις», δήλωσε την Τρίτη ο Ράινφελντ στο σουηδικό τηλεοπτικό δίκτυο TV4 αντιδρώντας στις επικρίσεις που διατυπώνονται για το νομικό σύστημα της χώρας του.