ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος στη Ν. Κορέα για το smartphone του Κιμ Γιονγκ Ουν

Σάλος στη Ν. Κορέα για το smartphone του Κιμ Γιονγκ Ουν

Καινούρια αφορμή βρήκαν τα νοτιοκορεατική μέσα ενημέρωσης για να ασχοληθούν με τον ηγέτης της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν: το νέο του smartphone.


Μια φωτογραφία που δημοσιεύθηκε από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας δείχνει τον Κιμ Γιονγκ Ουν να προεδρεύει σε συνεδρίαση της επιτροπής Άμυνας, την περασμένη εβδομάδα, μια συνάντηση για την οποία πιστεύεται ότι είχε θέμα την απειλή της Πιονγκγιάνγκ να πραγματοποιήσει πυρηνική δοκιμή.

Δίπλα στο χέρι του Κιμ διακρίνεται ένα μαύρο smartphone. Και το ερώτημα που θέτουν οι Νοτιοκορεάτες είναι: ποιος κατασκευαστής τόλμησε να πουλήσει smartphone στον εχθρό;

Στο ντιμπέιτ που έχει ξεσπάσει στο νοτιοκορεατικό Τύπο, επικρατέστερες εταιρείες είναι η νοτιοκορεατική Samsung, η HTC της Ταϊβάν και η Apple.

Η Samsung διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι δεν πρόκειται για δική της συσκευή, σύμφωνα με δήλωση εκπροσώπου της στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας ανέφεραν ότι μετά την ανάλυση της εικόνας, θεωρούν πιο πιθανό να πρόκειται για προϊόν της HTC.

Η ταϊβανέζικη εταιρεία αρνήθηκε να αναγνωρίσει τη συσκευή και δήλωσε ότι εκτιμά «την υποστήριξη όλων των χρηστών».