Ένταλμα για τη δολοφονία Μπούτο στον πρώην πρόεδρο του Πακιστάν

Πακιστανικό δικαστήριο εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου...

Πακιστανικό δικαστήριο εξέδωσε σήμερα ένταλμα σύλληψης σε βάρος του πρώην προέδρου, Περβέζ Μουσάραφ, στο πλαίσιο της έρευνας για τη δολοφονία της πρώην πρωθυπουργού, Μπεναζίρ Μπούτο, ανακοίνωσε σήμερα ειδικός εισαγγελέας.

Το δικαστήριο στην πόλη Ραβαλπίντι, κοντά στην πρωτεύουσα Ισλαμαμπάντ, έδωσε επίσης εντολή ο πρώην πρόεδρος να παρουσιαστεί ο ίδιος στις αρχές, στις 19 Φεβρουαρίου.

Τη Δευτέρα η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών (FIA) ενημέρωσε το δικαστήριο ότι ο Μουσάραφ είναι ένας από τους υπόπτους της δολοφονίας της Μπούτο.

Η Μπούτο που διετέλεσε πρωθυπουργός την περίοδο 1988-1990 και 1993-1996 σκοτώθηκε σε επίθεση αυτοκτονίας μετά από μια προεκλογική συγκέντρωση στην πόλη Ραβαλπίντι, στις 27 Δεκεμβρίου 2007, λίγες εβδομάδες αφότου επέστρεψε στη χώρα της ύστερα από οκτώ χρόνια αυτοεξορίας.

Έκθεση του ΟΗΕ τον Απρίλιο του 2010 επισήμαινε ότι ο τότε πρόεδρος της χώρας, ο στρατηγός Περβέζ Μουσάραφ, γνώριζε πως υπήρχαν πολλές απειλές κατά της Μπούτο.

Ωστόσο, η κυβέρνησή του απλώς ενημέρωνε το επιτελείο της πρώην πρωθυπουργού και τις τοπικές αρχές και δεν φρόντιζε να της παράσχει ασφάλεια ανάλογη με τις απειλές που δεχόταν.