ΚΟΣΜΟΣ

Κόμμα «WikiLeaks» στην Αυστραλία

Κόμμα «WikiLeaks» στην Αυστραλία

Η λύση που βρήκε ο ιδρυτής του Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ για να βγει από την πρεσβεία του Ισημερινού στο Λονδίνο, όπου έχει καταφύγει τους τελευταίους οκτώ μήνες, είναι να εκλεγεί στην Άνω Βουλή της Αυστραλίας.


Εάν ο 41χρονος Αυστραλός κερδίσει μια έδρα στη Γερουσία στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου, «το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών δεν θα θελήσει να προκαλέσει μια διεθνή διπλωματική μάχη και θα τον αφήσει ήσυχο», επισημαίνει η αυστραλιανή ιστοσελίδα «The Conversation», στην οποία ο Ασάνζ έκανε δηλώσεις.

«Οι ΗΠΑ θα εγκαταλείψουν την έρευνα για κατασκοπεία και το ίδιο θα πράξει και η κυβέρνηση του βρετανού πρωθυπουργού Ντέιβιντ Κάμερον», προσθέτει.

Σύμφωνα με τον Ασάνζ, «εάν οι βρετανικές αρχές αρνηθούν να τον αφήσουν να βγει από την πρεσβεία, το πολιτικό κόστος θα είναι ακόμα μεγαλύτερο».

Επίσης, υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες για βιασμό που αντιμετωπίζει στη Σουηδία «πρόκειται να πέσουν στο κενό».

Για τη στήριξη της υποψηφιότητάς του, πρόκειται να ιδρυθεί κόμμα «WikiLeaks» στην Αυστραλία, με μια εθνική επιτροπή 10 ατόμων και με υποψηφίους στις εκλογές της 14ης Σεπτεμβρίου. Ο Ασάνζ θα είναι υποψήφιος στην Πολιτεία της Βικτώριας (νότια Αυστραλία).