ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη: Παραλίγο να κάψουν ζωντανές δύο «μάγισσες»

Φρίκη: Παραλίγο να κάψουν ζωντανές δύο «μάγισσες»

Το περιστατικό σημειώθηκε στην Παπούα Νέα Γουινέα, λίγες μόλις ημέρες μετά την πυρπόληση μιας άλλης γυναίκας που είχε κατηγορηθεί ως μάγισσα.


Οι δύο ηλικιωμένες γυναίκες κατηγορήθηκαν για μαγεία, καθώς και για το βιασμό και τη δολοφονία ενός 8χρονου κοριτσιού και γλίτωσαν ως εκ θαύματος από τα χέρια των εξοργισμένων κατοίκων που ήθελαν να τις κάψουν ζωντανές.

Η 8χρονη κοπέλα ξεψύχησε στα χέρια δύο γνωστών υπόπτων, σύμφωνα με τις πληροφορίες, με την οικογένεια της άτυχης νεαρής να πείθεται από έναν «γυάλινο άνθρωπο», κάτι σαν γιατρό-μάγο της περιοχής, πως οι δύο γυναίκες ευθύνονταν για τον θάνατό της.

Οι δύο γυναίκες είχαν συλληφθεί από ένα εξοργισμένο πλήθος ανθρώπων και είχαν δεθεί σε έναν πάσαλο σε δημόσια θέα, προκειμένου να καούν, ωστόσο κατάφεραν να γλιτώσουν όταν ένας ανώνυμος τηλεφωνητής έκανε καταγγελία στην τοπική αστυνομία.

Μάλιστα, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, οι άντρες που ήταν έτοιμοι να κάψουν ζωντανές τις δύο ηλικιωμένες γυναίκες ήταν ο «γυάλινος άνθρωπος», καθώς και οι δύο ύποπτοι για τον θάνατο της κοπέλας.