ΚΟΣΜΟΣ

Διαμάχη δύο γονιών με το Facebook για το προφίλ του γιου τους

Διαμάχη δύο γονιών με το Facebook για το προφίλ του γιου τους

Τελικά οι γονείς του 15χρονου αγοριού δικαιώθηκαν ένα χρόνο μετά...

Οι γονείς του 15χρονου, ο οποίος είχε αυτοκτονήσει πέρυσι, ζητούσαν να τους επιτραπεί η πρόσβαση στο προσωπικό προφίλ που διατηρούσε, μήπως μπορέσουν να συλλέξουν στοιχεία για το τι ήταν εκείνο που έκανε το γιο τους να βάλει τέλος στη ζωή του.

Οι αρμόδιοι της εταιρείας ωστόσο αντιστέκονταν σθεναρά, επικαλούμενοι τους όρους χρήσης και προστασίας των προσωπικών δεδομένων των χρηστών.

Τελικά, η εταιρεία «άνοιξε» το λογαριασμό του παιδιού και οι γονείς τώρα αγωνίζονται ώστε να επιτρέπεται η πρόσβαση γονέων στους λογαριασμούς των χρηστών που έχουν πεθάνει.

Μάλιστα, υπολογίζεται πως στο Facebook υπάρχουν περίπου 30 εκατομμύρια προφίλ ανθρώπων που δεν είναι πια στη ζωή και τα οποία, κανείς δεν έχει τη δυνατότητα να τα διαγράψει εφόσον δεν γνωρίζουν τον κωδικό πρόσβασης.

Εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε: «Σε αυτές τις τραγικές καταστάσεις το Facebook πάντα προσπαθεί να βοηθά του απελπισμένους γονείς. Όμως, επειδή ο νόμος δεν μας καλύπτει, αυτό θα μπορούσε να βάλει σε μεγάλους μπελάδες την εταιρεία. Ξέρουμε πως οι νομοθέτες, προσπαθούν να διορθώσουν αυτό το πρόβλημα σε τέτοιες μπερδεμένες καταστάσεις και τους ευχαριστούμε πολύ».