Νέα επίθεση αυτοκτονίας στην Καμπούλ

Τουλάχιστον δυο Αφγανοί φρουροί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην είσοδο εμπορικού κέντρου της Καμπούλ, δήλωσε...

Τουλάχιστον δυο Αφγανοί φρουροί σκοτώθηκαν σήμερα σε επίθεση αυτοκτονίας που σημειώθηκε στην είσοδο εμπορικού κέντρου της Καμπούλ, δήλωσε στην τηλεόραση εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο καμικάζι ενεργοποίησε τη ζώνη με τα εκρηκτικά όταν τον σταμάτησαν φρουροί στην είσοδο του εμπορικού κέντρου Kabul City, δήλωσε ο Ζεμαράι Μπασάρι στο ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο Tolo, σύμφωνα με τον οποίο δυο άνθρωποι τραυματίσθηκαν κατά την επίθεση αυτή.

"Ο καμικάζι ήταν ένας", τόνισε ο Μπασάρι.

Εκπρόσωπος των ταλιμπάν, ο Ζαμπιχουλάχ Μουτζαχέντ, ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση με τηλεφώνημά του στο Γαλλικό Πρακτορείο, τονίζοντας ότι "τέσσερις καμικάζι έχουν λάβει θέσεις σε διάφορα κτίρια και συγκρούονται με τις δυνάμεις ασφαλείας".Παρά το γεγονός ότι έχει βελτιωθεί η ασφάλεια στην Καμπούλ τα τελευταία δυο χρόνια, η αφγανική πρωτεύουσα παραμένει στόχος επιθέσεων, συνήθως των ταλιμπάν, εναντίον κυρίως αφγανικών και διεθνών δυνάμεων και ορισμένες φορές εναντίον ξένων πολιτών.