Η sexy κατάσκοπος της Βρετανίας στα χνάρια της Τσάπμαν

«Σχολή» φαίνεται ότι έχει φτιάξει η Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος Άννα Τσάπμαν, καθώς μια άλλη...

«Σχολή» φαίνεται ότι έχει φτιάξει η Ρωσίδα πρώην κατάσκοπος Άννα Τσάπμαν, καθώς μια άλλη συμπατριώτισσά της, επίσης κατηγορούμενη για κατασκοπεία στη Βρετανία, θέλει να κάνει καριέρα στην τηλεόραση.

Η Κάτια Ζατουλιβέτερ, 25 ετών, εργαζόταν για ένα βουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών ο οποίος είναι μέλος της επιτροπής άμυνας του βρετανικού κοινοβουλίου. Τον περασμένο Δεκέμβριο συνελήφθη με την υποψία της κατασκοπείας και τώρα ενδέχεται να απελαθεί από τη Βρετανία.

Ακολουθώντας τα βήματα της ρωσίδας κατασκόπου Άννα Τσάπμαν, που μετά την απέλασή της από τις ΗΠΑ έχει γίνει τηλεπερσόνα στη χώρα της, η Ζατουλιβέτερ έχει ξεκινήσει συζητήσεις με τους υπεύθυνους ενός ρωσικού αγγλόφωνου τηλεοπτικού δικτύου.

«Ενδιαφερόμαστε να συνεργαστούμε με την Κάτια Ζατουλιβέτερ και το γνωρίζει», ανέφερε η Μαργκαρίτα Σιμονιάν, η διευθύντρια ειδήσεων του κρατικού τηλεοπτικού δικτύου RT, σε ανακοίνωσή της. «Θα έχουμε περισσότερες πληροφορίες όταν ολοκληρωθούν οι συνομιλίες μας με την Κάτια», πρόσθεσε.

Η κράτηση της Ζατουλιβέτερ, καθώς και η απέλαση ενός βρετανού δημοσιογράφου της εφημερίδας «Guardian» από τη Ρωσία, προκάλεσαν ένταση στις ρωσοβρετανικές σχέσεις, τις οποίες θα προσπαθήσει να εξομαλύνει ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στο Λονδίνο.

Η Ρωσία έχει απορρίψει τις κατηγορίες της Βρετανίας για κατασκοπεία ως «παρανοϊκή κατασκοπομανία», ενώ το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών έχει δηλώσει ότι η Ζατουλιβέτερ βρίσκεται σε κατ’ οίκον περιορισμό στη Βρετανία.