Τραυματίες διαδηλωτές και στην Υεμένη

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στην Υεμένη σε συγκρούσεις...

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι τραυματίστηκαν σήμερα στην Υεμένη σε συγκρούσεις μεταξύ αντικυβερνητικών διαδηλωτών και υποστηρικτών του προέδρου της Υεμένης Άλι Αμπντάλα Σάλεχ.

Οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν «μη απαραίτητη» χρήση βίας από την αστυνομία κατά των διαδηλωτών, ενώ ένας φωτορεπόρτερ του BBC δηλώνει ότι ξυλοκοπήθηκε άγρια από την αστυνομία.

Δώδεκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πόλη Τάιζ, νότια της Σαναά, όπου η αστυνομία άνοιξε πυρ στον αέρα την ώρα που εκατοντάδες αντικυβερνητικοί διαδηλωτές συγκρούονταν με υποστηρικτές του Σάλεχ, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες.

Στην πόλη αυτή χιλιάδες διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολονύχτια συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Την ίδια στιγμή πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν στη Σαναά, σύμφωνα με πηγή της αντιπολίτευσης, όταν υποστηρικτές του προέδρου οπλισμένοι με σπασμένα μπουκάλια, μαχαίρια και πέτρες καταδίωξαν χιλιάδες αντικυβερνητικούς διαδηλωτές. Η αστυνομία κλείδωσε μερικές χιλιάδες διαδηλωτές που προσπαθούσαν να ξεφύγουν από τις συμπλοκές μέσα στον χώρο του Πανεπιστημίου της Σαναά.

Χθες, στην πόλη Τάιζ οι δυνάμεις ασφαλείας ξυλοκόπησαν δημοσιογράφους, που κρατούνται ακόμη, και διέλυσαν πορεία προς το προεδρικό μέγαρο χρησιμοποιώντας γκλομπ.

Οι διαδηλώσεις αυτές δυσαρεστημένων πολιτών γίνονται την ώρα που ο πρόεδρος Σάλεχ και το κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης στην Υεμένη προετοιμάζονται για συνομιλίες, οι οποίες, όπως ευελπιστεί η κυβέρνηση, θα αποτρέψουν μια εξέγερση όπως αυτή της Αιγύπτου. Οι συνομιλίες αναμένεται να αρχίσουν μέσα σε λίγες ημέρες, δήλωσε αξιωματούχος της αντιπολίτευσης.