Ενίσχυση 100 εκ. ευρώ ζητά η Ιταλία από την ΕΕ

Η ιταλική κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει εκατό εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση...

Η ιταλική κυβέρνηση προτίθεται να ζητήσει εκατό εκατομμύρια ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, για να αντιμετωπίσει το μεγάλο κύμα μετανάστευσης από τις ακτές της Τυνησίας.

Ο ιταλός υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, δήλωσε σχετικά σε δημοσιογράφους: «Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων πρέπει να εκπονήσει μια συγκεκριμένη στρατηγική, να εγκρίνει σχέδιο και να υιοθετήσει διπλωματική πρωτοβουλία».

Σχετικά με τις μέχρι τώρα παρεμβάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο ιταλός υπουργός επανέλαβε ότι «η μόνη που, έως τώρα, δραστηριοποιήθηκε, είναι η επίτροπος αρμόδια για τα εσωτερικά θέματα Σεσίλια Μάλμστρομ -την οποία και εκτιμά- αλλά η Ευρωπαϊκή Ένωση, στο σύνολό της, δεν είπε ακόμη ένα ξεκάθαρο λόγο».

Ο Μαρόνι, τόνισε, επίσης, ότι η ιταλική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει σε άλλες περιοχές τους λαθρομετανάστες που αφίχθησαν και, προσωρινά, φιλοξενούνται στην Λαμπεντούζα. «Αύριο θα μεταβούμε στην Σικελία μαζί με τον πρωθυπουργό, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, για να επισκεφθούμε ένα από τα κέντρα στα οποία μπορεί να μεταφερθούν, προσωρινά, οι μετανάστες».