Μπερλουσκόνι:"μεροληπτική κινητοποίηση η διαδήλωση γυναικών"

«Μεροληπτική κινητοποίηση» χαρακτήρισε τις χθεσινές διαδηλώσεις των ιταλίδων σε 234 πόλεις ....

«Μεροληπτική κινητοποίηση» χαρακτήρισε τις χθεσινές διαδηλώσεις των ιταλίδων σε 234 πόλεις της χώρας ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Με πρωτοβουλία γυναικείων δικτύων και οργανώσεων, πάνω από ένα εκατομμύριο ιταλίδες κατέβηκε χθες σε δρόμους και πλατείες της χώρας, με κοινό αίτημα την παραίτηση του «Καβαλιέρε» από την πρωθυπουργία, μετά το σκάνδαλο «Ρούμπι Γκέιτ».

Η συμμετοχή ξεπέρασε τις προσδοκίες των διοργανωτριών, οι οποίες δεν περίμεναν --όπως τόνισαν-- να υπάρξει τόσο μαζική ανταπόκριση, στην Ιταλία αλλά και σε πρωτεύουσες του εξωτερικού.

Ο Μπερλουσκόνι παρεμβαίνοντας σε εκπομπή του τηλεοπτικού του δικτύου Canale 5 δήλωσε ότι «ήταν μόνο μια μεροληπτική κινητοποίηση, ντροπή. Το να παραιτηθώ είναι απαράδεκτο, δεν πρόδωσα την εντολή των εκλογέων».

Κατά τον μεγιστάνα-πρωθυπουργό «οι γυναίκες γνωρίζουν» πόσο τις εκτιμά και πόσο τις σεβάστηκε στις επιχειρήσεις του όσο και στην κυβέρνηση. Άρα, οι χθεσινές διαδηλώσεις ήταν μόνο μια πρόφαση για να υποστηριχθεί η θεωρία των δικαστών, με τις γνωστές κινητοποιήσεις της αριστεράς, που δεν καταφέρνει να κερδίσει τις εκλογές».

Παράλληλα, ο Μπερλουσκόνι, με τις δηλώσεις του, απέρριψε την πρόταση του προέδρου της βουλής, Τζανφράνκο Φίνι, ο οποίος του είχε ζητήσει «να παραιτηθούν και οι δυο από τα θεσμικά τους αξιώματα και να επιλεγεί η άμεση προσφυγή στις κάλπες».

Σε ό,τι αφορά την χθεσινή διαδήλωση, γυναίκες της ιταλικής κεντροδεξιάς που μετέχουν στην κυβέρνηση, θέλησαν να υπερασπισθούν τον ιταλό πρωθυπουργό.

Η υφυπουργός αρμόδια για την εφαρμογή του κυβερνητικού προγράμματος, Ντανιέλα Σαντανκέ, δήλωσε ότι «οι γυναίκες που κατέβηκαν στους δρόμους, στην πραγματικότητα, είναι υποχείρια των ανδρών. Κάποιες, θα ήθελαν να συνεχίσουν να μας διχάζουν». Η δε υπουργός παιδείας Μαρία Στέλλα Τζελμίνι, τόνισε ότι «ήταν μια πρωτοβουλία που γεννήθηκε στα σαλόνια. Ζητούν την κεφαλή του Μπερλουσκόνι, αλλά δεν θα την έχουν».

«Η υπουργός πιστεύει ότι ήταν μια σνομπ κινητοποίηση; Θα έπρεπε να έλθει να δει ποιες γυναίκες στήριξαν την πρωτοβουλία μας, για να αλλάξει αμέσως γνώμη», απάντησαν οι διοργανώτριες. Σχετικά, τέλος, με τις εξελίξεις της υπόθεσης «Ρούμπι Γκέιτ», μέσα στις επόμενες σαράντα οκτώ ώρες είναι πολύ πιθανό να δημοσιοποιηθεί η απόφαση της δικαστικού Κριστίνα Ντι Τσένσο, σχετικά με την δυνατότητα άμεσης παραπομπής σε δίκη του ιταλού πρωθυπουργού.