Για την Πορτογαλία μίλησε ο ...Ινδός ΥΠΕΞ στον ΟΗΕ

Ο ινδός υπουργός Εξωτερικών Σ.Μ. Κρίσνα επιχειρεί να διασώσει τη φήμη του αφού ανέγνωσε κατά λάθος...

Ο ινδός υπουργός Εξωτερικών Σ.Μ. Κρίσνα επιχειρεί να διασώσει τη φήμη του αφού ανέγνωσε κατά λάθος την ομιλία του πορτογάλου ομολόγου του σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

Ο 78χρονος υπουργός ανέγνωσε επί τρία λεπτά το λάθος κείμενο πριν ένας από τους συνεργάτες του αντιληφθεί την γκάφα, μετέδωσε σήμερα το ινδικό πρακτορείο ειδήσεων PTI.

«Σε πιο προσωπικό επίπεδο, επιτρέψτε μου να εκφράσω τη βαθιά ικανοποίησή μου για την ευτυχή συγκυρία να έχουμε σήμερα εδώ δύο πορτογαλόφωνες χώρες, τη Βραζιλία και την Πορτογαλία», είπε ο Κρίσνα την Παρασκευή μιλώντας στη συνεδρίαση, σύμφωνα με το PTI.

Ο υπουργός υποβάθμισε αργότερα την γκάφα, διαβεβαιώνοντας τους δημοσιογράφους στη Νέα Υόρκη ότι «δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα».

«Υπήρχαν τόσα χαρτιά μπροστά μου που πήρα από σφάλμα άλλη ομιλία», συνέχισε. «Δυστυχώς αυτά συμβαίνουν».

Η εφημερίδα «Hindustan Times» σχολιάζει σήμερα με χιούμορ σε πως το μπέρδεμα του υπουργού επέτρεψε στην Ινδία να αναγνωρίσει επιτέλους το χρέος της έναντι της Πορτογαλίας, πρώην αποικιακής δύναμης που ήταν εγκατεστημένη κυρίως στην Γκόα, στη νότια Ινδία.

«Υπάρχουν πολλά πράγματα για τα οποία μπορούμε να ευχαριστήσουμε τους Πορτογάλους», διαβεβαιώνει με χιούμορ η εφημερίδα και επισημαίνει ιδιαίτερα τη νόστιμη κουζίνα της Γκόα. «Το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι να διαβάζουμε πότε-πότε τις ομιλίες τους», προσθέτει.

Η αντιπολίτευση φάνηκε πάντως αυστηρότερη απέναντι στον υπουργό Οικονομικών της τρίτης μεγαλύτερης οικονομικής δύναμης της Ασίας: για την εκπρόσωπο του συντηρητικού κόμματος BJP, την Νιρμάλα Σιταραμάν, η γκάφα αυτή αποδεικνύει ότι «το επίπεδο ανικανότητας της κυβέρνησης έφτασε στο ζενίθ».