Δύο οι νεκροί διαδηλωτές στην Τεχεράνη

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην Τεχεράνη...

Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στη χθεσινή διαδήλωση της αντιπολίτευσης στην Τεχεράνη, η οποία είχε απαγορευθεί από τις ιρανικές αρχές, δήλωσε ιρανός βουλευτής, τον οποίο επικαλείται το ιρανικό φοιτητικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

«Στη χθεσινή πορεία (...) δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πολλοί τραυματίστηκαν, το ένα άτομο έχασε τη ζωή του από πυροβολισμό», δήλωσε ο Καζέμ Τζαλάλι σύμφωνα με το ISNA.

Ανώτερος αξιωματούχος της ιρανικής αστυνομίας είχε δηλώσει νωρίτερα ότι ένα άτομο σκοτώθηκε στις χθεσινές διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης.

 

Παράλληλα η Ισπανία διαμαρτυρήθηκε σήμερα στις ιρανικές αρχές, χαρακτηρίζοντας πολύ σοβαρό το γεγονός ότι ένας από τους διπλωμάτες της στην Τεχεράνη συνελήφθη χθες και έμεινε υπό κράτηση για τέσσερις ώρες.

Ο πρεσβευτής του Ιράν στην Ισπανία εκλήθη στο ισπανικό υπουργείο Εξωτερικών για να δώσει εξηγήσεις και να του εκφραστεί η διαμαρτυρία της ισπανικής κυβέρνησης «για γεγονότα που θεωρούμε ως πολύ σοβαρά και απαράδεκτα», δήλωσε εκπρόσωπος του ισπανικού υπουργείου Εξωτερικών.

Η Μαδρίτη απέστειλε επίσης «επιστολή διαμαρτυρίας» στο ιρανικό υπουργείο Εξωτερικών, προσέθεσε η εκπρόσωπος, διευκρινίζοντας ότι ο ισπανός διπλωμάτης που συνελήφθη χθες από τις ιρανικές αρχές είναι σύμβουλος της ισπανικής πρεσβείας, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τις προξενικές υποθέσεις.

Σύμφωνα με τον ισπανικό Τύπο, συνελήφθη κοντά στην ισπανική πρεσβεία την ώρα της διεξαγωγής της αντικυβερνητικής διαδήλωσης, που είχε απαγορευτεί από τις ιρανικές αρχές.

Video 1

Δύο οι νεκροί διαδηλωτές στην Τεχεράνη