ΚΟΣΜΟΣ

«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα ενταχθούν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»

«Όλες οι ευρωπαϊκές χώρες θα ενταχθούν σε ΕΕ και ΝΑΤΟ»

Ο πρώην Ευρωπαίος Επίτροπος και υπουργός Εξωτερικών της Ιταλίας, Φράνκο Φρατίνι, σε ομιλία του, χθες, στο “The Johns Hopkins University”, στην Ουάσιγκτον DC, εξέφρασε την υποστήριξή του για την περαιτέρω διεύρυνση της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, επισημαίνοντας ότι δεν είναι πολλοί οι πολιτικοί στην Ευρώπη που μοιράζονται αυτή τη θέση, όπως σημειώνει η εφημερίδα των Σκοπίων, “Βέτσερ”.

Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Franco Frattini ότι είναι πιο σοβαρός υποψήφιος για να διαδεχθεί τον Άντερς Φογκ Ράσμουσεν, στη θέση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, το 2014. «Λόγω της κρίσης στην Ευρώπη έχει εξαπλωθεί το αίσθημα της κόπωσης στη διεύρυνση. Οι φίλοι μου στα Σκόπια το γνωρίζουν καλά αυτό. Είμαι, όμως, πεπεισμένος ότι η διεύρυνση αποτελεί προστιθέμενη αξία στην Ευρώπη, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Οι πολιτικοί πρέπει να εξηγήσουν στους πολίτες τους ότι δεν μπορεί, μία χώρα που βρίσκεται γεωγραφικά στην Ευρώπη, να βρίσκεται έξω από την πόρτα. Αυτό πιστεύω για τα Σκόπια αλλά και για άλλες χώρες της Ευρώπης καθώς και την Τουρκία», είπε ο Φρατίνι.