ΚΟΣΜΟΣ

Υποστηρίζουν ότι ο Τσάβες ζει!

Υποστηρίζουν ότι ο Τσάβες ζει!

Οι λάτρεις των συνωμοσιών ...δουλεύουν υπερωρίες από την ώρα που ανακοινώθηκε ο θάνατος του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες.


Η δήλωση μάλιστα του αντιπροέδρου, Νικολα Μαντούρο, ότι η ασθένεια του προέδρου Ούγκο Τσάβες οφείλεται σε «επίθεση» του εχθρού, πυροδότησε ακόμα περισσότερα σενάρια για το θάνατο του Τσάβες, κάνοντας πολλούς «καχύποπτους» να μιλούν ακόμα και για δολοφονία.

Σύμφωνα με ένα από τα δεκάδες σενάρια, ο καρκίνος «εμποτίστηκε» στον Τσάβες από τους Αμερικανούς, ενώ άλλοι μιλούν ξεκάθαρα για δηλητηρίαση.

Βασίζουν, δε, τις κατηγορίες τους στα συχνά περιστατικά εμφάνισης καρκίνου στους προέδρους της Λατινικής Αμερικής, από τον πρώην πρόεδρο της Παραγουάης Φερνάντο Λούγο, που διαγνώστηκε με καρκίνο στους λεμφαδένες, την πρόεδρο της Βραζιλίας Ντίλμα Ρούσεφ, από την οποία αφαιρέθηκε λέμφωμα, τον πρώην πρόεδρο της Βραζιλίας, Λούλα ντα Σίλβα, ο οποίος διαγνώστηκε με καρκίνο του λάρυγγα, μέχρι και τον πρόεδρο της Κολομβίας, Χουάν Μανουέλ Σάντος, που έπασχε από καρκίνο του προστάτη.

Ο ίδιος ο Τσάβες, άλλωστε, το 2011 είχε κατηγορήσει ανοιχτά τις ΗΠΑ, λέγοντας ότι είναι πιθανό να έχουν αναπτύξει «μια τεχνολογία, που μπορεί να προσβάλλει με καρκίνο» τους ανθρώπους.

Παράλληλα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που πιστεύουν ότι ο Τσάβες δεν πέθανε στη Βενεζουέλα, αλλά σε νοσοκομείο της Κούβας, όπου δήθεν εισήχθη εσπευσμένα την περασμένη Παρασκευή.

Σύμφωνα με την ισπανική εφημερίδα ABC, που επικαλείται ανώνυμες πηγές, μεταφέρθηκε μυστικά στην Κούβα, υπόθεση που ενισχύεται από το γεγονός ότι κανένας από τους υπουργούς του δεν εθεάθη στο νοσοκομείο του Καράκας.

Οι συνωμοσιολόγοι αμφισβητούν ακόμα και την ημερομηνία θανάτου του προέδρου. Ο διπλωμάτης Γκιγιέρμο Κότζεζ δήλωσε πως η μηχανική υποστήριξη που διατηρούσε στη ζωή τον Τσάβες σταμάτησε πριν τέσσερις ημέρες, κατ' εντολή των θυγατέρων του.

Άλλοι πάλι, πιστεύουν πως είχε χάσει τη μάχη με το θάνατο αρκετές εβδομάδες πριν, μια και οι εμφανίσεις του είχαν πάψει, με εξαίρεση τη φωτογραφία που κυκλοφόρησε, με τον ίδιο να χαμογελά αγκαλιά με τις κόρες του στις 15 Φεβρουαρίου.

Τέλος, κάποιοι πιο ακραίοι, υποστηρίζουν ότι ο Τσάβες ζει, αφού κανείς ακόμα δεν έχει δει το άψυχο σώμα του.