Ενας γάτος στην “υπηρεσία” του πρωθυπουργού της Μ. Βρετανίας

Ο Λάρι, ένας τετράχρονος γάτος, μετακόμισε χθες στον αρ. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ...

Ο Λάρι, ένας τετράχρονος γάτος, μετακόμισε χθες στον αρ. 10 της Ντάουνινγκ Στριτ για να καθαρίσει την πρωθυπουργική κατοικία από τα ποντίκια.

Ο πρώην αδέσποτος γάτος έχει τη φήμη αξιόμαχου κυνηγού ποντικών: «Έχει ανεπτυγμένα κυνηγετικά ένστικτα και τη διάθεση του αρπακτικού τα οποία καλλιέργησε όταν ζούσε στους δρόμους», δήλωσε εκπρόσωπος.

Ο Λάρι κατέφθασε στην πρωθυπουργική κατοικία κρυμμένος μέσα σε ένα κλουβί το οποίο ήταν καλυμμένο με μπλε ύφασμα. Ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό αν θα έχει ελεύθερη πρόσβαση στα ιδιαίτερα διαμερίσματα της οικογένειας του Ντέιβιντ Κάμερον, ωστόσο θεωρείται φιλικός προς τα παιδιά.

Η ανάγκη έγινε εμφανής αφότου ένα ποντίκι έκανε την εμφάνισή του στον αρ. 10 την ώρα που ο Γκάρι Ο’Ντόνοχιου, δημοσιογράφος του BBC, μετέδιδε απευθείας την ανταπόκρισή του. Ο προκάτοχός του Λάρι, ο Χάμφρεϊ, που απεβίωσε το 2006, είχε τρυπώσει ως αδέσποτο γατάκι στην Ντάουνινγκ Στριτ το 1989 επί πρωθυπουργίας Μάργκαρετ Θάτσερ.

Τον διαδέχθηκε η Σίμπιλ, που μετακόμισε στην πρωθυπουργική κατοικία λίγο μετά την έλευση του Γκόρντον Μπράουν το 2007, και άφησε τον μάταιο τούτο κόσμο ύστερα από σύντομη ασθένεια δύο χρόνια αργότερα.

Την είχε μεταφέρει στο Λονδίνο από το Εδιμβούργο ο Αλιστερ Ντάρλινγκ, όταν διορίστηκε υπουργός Οικονομικών, και υπήρξε η πρώτη γάτα που εγκαταστάθηκε στον αριθμό 10 αφότου ανέλαβε τα ηνία της βρετανικής κυβέρνησης ο Εργατικός Τόνι Μπλερ.

«Είναι αρκετά δύσκολο να περιορίσεις μία γάτα, αυτό είναι αλήθεια. Ετσι η Σίμπιλ κυκλοφορεί και στα δύο σπίτια (σσ ο υπουργός Οικονομικών κατοικεί στον αρ. 11 της Ντάουνινγκ Στριτ)», είχε δηλώσει εκπρόσωπος της πρωθυπουργίας, όταν το προνομιούχο αιλουροειδές έκανε την εμφάνισή του απρόσκλητο στην πρωθυπουργική κατοικία.

Πηγή: Newscode.gr