ΚΟΣΜΟΣ

Οι βόλτες του Βενέδικτου ΙΣΤ’ με τον… γραμματέα του!(pic)

Οι βόλτες του Βενέδικτου ΙΣΤ’ με τον… γραμματέα του!(pic)

Στους κήπους του Καστέλου Γκαντόλφο να κάνει βόλτες συνοδεία του ιδιαίτερου γραμματέα του, αρχιεπισκόπου Georg Ganswein απεικονίζεται ο παραιτηθείς Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ', όπως κατ' αποκλειστικά δημοσιεύει το περιοδικό Chi, που ανήκει στον όμιλο του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Ο Πάπας φαίνεται να φορά το παλτό του κι ένα λευκό φουλάρι και καπέλο τζόκεϊ προκειμένου να προστατευτεί από το κρύο και περπατά με τη βοήθεια ενός μαύρου μπαστουνιού, ενώ ο Αρχιεπίσκοπος Ganswein περπατά στο πλευρό του σκεφτικός. Το Καστέλο Γκαντόλφο είναι η θερινή παπική κατοικία, λίγα χιλιόμετρα έξω από τη Ρώμη.


Ο Βενέδικτος ΙΣΤ' θα συνεχίσει να φορά τα λευκά του ράσα, αυτά του Πάπα, αλλά χωρίς την κοντή λευκή κάπα, που μόνο ο ηγέτης της Καθολικής Εκκλησίας φοράει. Πλέον φέρει μαύρα υποδήματα, καθώς παρέδωσε τα παπικά κόκκινα και ο νέος του τίτλος είναι Ομότιμος Πάπας (Pope Emeritus), αλλά θα απευθύνονται στο πρόσωπό τους και ως Η Αυτού Αγιότης.


Σε άλλες φωτογραφίες ο τέως Πάπας συνοδευόταν από μερικές γυναίκες που ταυτοποιήθηκαν ως οι κυρίες που φροντίζουν την κατοικία. Ο ιδιαίτερός του θα παραμείνει στο πλευρό του παραιτηθέντος Ποντίφικα, αλλά θα υπηρετήσει και τον νέο Πάπα ως υπεύθυνος του παπικού νοικοκυριού.