Ανεβάζει τους τόνους η Χεζμπολά προς το Ισραήλ

Να είναι έτοιμοι για ένα νέο πόλεμο με το Ισραήλ, κάλεσε σήμερα ο ηγέτης της Χεζμπολά...

Να είναι έτοιμοι για ένα νέο πόλεμο με το Ισραήλ, κάλεσε σήμερα ο ηγέτης της Χεζμπολά, Σαγιέντ Χάσαν Νασράλα, τους μαχητές του σιιτικού κινήματος, μετά από την προειδοποίηση του ισραηλινού υπουργού Άμυνας, Εχούντ Μπαράκ.

«Θα ήθελα να πω στους Ισραηλινούς ότι στη μνήμη των μαρτύρων μας, λέγω στους μαχητές της αντίστασης (Χεζμπολάχ) ότι μια ημέρα μπορεί να τους ζητηθεί να απελευθερώσουν τη Γαλιλαία», δήλωσε ο Νασράλα σε συλλαλητήριο για την τρίτη επέτειο από τη δολοφονία του Ιμάντ Μουγανίγιε, στρατιωτικού ηγέτη του κινήματος.

Ο Μουγανίγιε σκοτώθηκε σε έκρηξη βόμβας στη Συρία στις 12 Φεβρουαρίου του 2008.

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω και να πω στους Ισραηλινούς ότι πρέπει να είναι προσεκτικοί γιατί το αίμα του Ιμάντ Μουγανίγιε δεν θα πάει χαμένο», τόνισε ο Νασράλα στους οπαδούς του.

Αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου της Αιγύπτου Χόσνι Μουμπάρακ ο Νασράλα δήλωσε: «Ευχαριστούμε την επανάσταση στην Αίγυπτο, ειδικά εμείς στην Χεζμπολά, διότι οδήγησε στη διαφυγή του Σάμι Σεμπάμπ».

Ο Σεμπάμπ που έγινε δεκτός σαν ήρωας στο συλλαλητήριο, επωφελήθηκε από την αναταραχή στην Αίγυπτο για να ξεφύγει μαζί με χιλιάδες άλλους κρατούμενους από την φυλακή Ουάντι ελ-Νατρούν.

Ο Σεμπάμπ καταδικάστηκε τον περασμένο Απρίλιο σε 15ετη κάθειρξη. Ήταν ο ηγέτης ενός πυρήνα 49 ατόμων οι οποίοι κατηγορούνται ότι το 2009 σχεδίαζαν επιθέσεις κατά αιγυπτιακών τουριστικών περιοχών και σκαφών που χρησιμοποιούν την Διώρυγα του Σουέζ, καθώς και για λαθρεμπόριο όπλων στη Λωρίδα της Γάζας. Από αυτούς, μόνο 26 έχουν συλληφθεί.

Η προειδοποίηση του Νασράλα ότι είναι έτοιμος να πολεμήσει το Ισραήλ ήρθε, αφότου ο ισραηλινός υπουργός Άμυνας Εχούντ Μπαράκ, σε επίσκεψή του στα στρατεύματα των βόρειων συνόρων του Ισραήλ, προειδοποίησε ότι ο ισραηλινός στρατός μπορεί να εισβάλει ξανά στο Λίβανο.

Διαβάστε επίσης:

Σε ετοιμότητα για εισβολή στο Λίβανο το Ισραήλ