Το θέμα της ονομασίας πρέπει να το λύσετε μόνοι σας

Το ζήτημα της ονομασίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την υπουργό...

Το ζήτημα της ονομασίας βρέθηκε στο επίκεντρο των συναντήσεων που είχε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον και τον αντιπρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, χθες το βράδυ στην Ουάσιγκτον.

Ο κ.Γκρούεφσκι, δήλωσε σε δημοσιογράφους από την ΠΓΔΜ, ότι η θέση των ΗΠΑ είναι πως το ζήτημα της ονομασίας πρέπει να το επιλύσουν η Ελλάδα και η ΠΓΔΜ και να μην περιμένουν από άλλους να τους επιλύσουν το πρόβλημα, καθώς και ότι οι δύο πλευρές πρέπει να παραμείνουν αφοσιωμένες στην εξεύρεση λύσης.

Σύμφωνα με τον κ.Γκρούεφσκι οι συναντήσεις αυτές με τον αντιπρόεδρο και την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, επιβεβαιώνουν τις φιλικές σχέσεις της ΠΓΔΜ με τις ΗΠΑ.


Όπως μεταδίδουν τα ΜΜΕ των Σκοπίων, στις συναντήσεις εξετάσθηκε και η πορεία των μεταρρυθμίσεων στην ΠΓΔΜ, ενώ οι ΗΠΑ αναγνώρισαν τη συνεισφορά της ΠΓΔΜ στις επιχειρήσεις στο Αφγανιστάν και προηγουμένως στο Ιράκ.