Προϋπηρεσία στο ναυτικό είχε ο καμικάζι της Μόσχας

Ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας στα τέλη Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι...

Ο καμικάζι που πραγματοποίησε την επίθεση στο αεροδρόμιο της Μόσχας στα τέλη Ιανουαρίου, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 36 άνθρωποι, είχε υπηρετήσει για τρεις μήνες στο ρωσικό πολεμικό ναυτικό στη ρωσική Άπω Ανατολή, πριν πάρει απαλλαγή, αποκαλύπτει σήμερα η εφημερίδα Kommersant.


Ο 20χρονος Μαγκομέντ Εβλόεφ από την Ινγκουσετία υπηρέτησε το 2010 στο σώμα των πεζοναυτών στο Στόλο του Ειρηνικού στο Βλαδιβοστόκ, σύμφωνα με πηγή της τοπικής αστυνομίας, την οποία επικαλείται η εφημερίδα.


Ο Εβλόεφ είχε υπηρετήσει μόλις τρεις μήνες όταν πήρε άδεια να επισκεφτεί τον άρρωστο πατέρα του στην Ινγκουσετία. Λίγο μετά πήρε απαλλαγή για λόγους υγείας εξαιτίας ενός τραύματος στο κεφάλι που είχε από την παιδική του ηλικία και επιδεινώθηκε.


Στη σύντομη διάρκεια της θητείας του νοσηλεύτηκε με ιγμορίτιδα και οι ακτινογραφίες που είχε βγάλει εκείνη την εποχή επέτρεψαν στις αρχές να τον αναγνωρίσουν ως τον δράστη της επίθεσης στο αεροδρόμιο Ντομοντέντοβο, επισημαίνει η ίδια πηγή.


Σύμφωνα με τον πατέρα του, ο οποίος κατοικεί στο χωριό Αλί-Γιουρτ, ο Μαγκομέντ έφυγε τον Σεπτέμβριο από το σπίτι του και ξαναγύρισε τον Ιανουάριο του 2011 για να συναντήσει τα αδέλφια του, τα οποία συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνέργεια στην τρομοκρατική ενέργεια.


Την ευθύνη της επίθεσης ανέλαβε ο αρχηγός των ισλαμιστών ανταρτών του ρωσικού Καυκάσου, ο Τσετσένος Ντόκου Ουμάροφ.