ΚΟΣΜΟΣ

«Σκανδαλώδης» η μεταχείριση του Σαρκοζί

«Σκανδαλώδης» η μεταχείριση του Σαρκοζί

Σκανδαλώδη χαρακτήρισε ο Νικολά Σαρκοζί τη μεταχείριση που του επεφύλαξε η γαλλική δικαιοσύνη, μία ημέρα μετά τη δικαστική έρευνα σε βάρος του για εκμετάλλευση προσώπου εν αδυναμία, της πολυεκατομμυριούχου Λιλιάν Μπετανκούρ.


Ο δικηγόρος του, Τιερί Χερτζόγκ, δήλωσε ότι ο «Νικολά Σαρκοζί παραμένει μαχητικός αλλά ταυτόχρονα θεωρεί ότι η μεταχείριση που τού επιφυλάχθηκε είναι σκανδαλώδης» και διερωτήθηκε για την αμεροληψία του δικαστή: «Πιστεύετε ότι η ανακριτική διαδικασία ήταν πράγματι ισοζυγισμένη ανάμεσα στην απαγγελία κατηγορίας και την απαλλαγή;». Ο συνήγορος του πρώην προέδρου της Γαλλίας υπογράμμισε ότι θα προσφύγει το συντομότερο δυνατό κατά της «νομικά ασαφούς και άδικης» απόφασης.

Ο Χερτζόγκ επανέλαβε ότι ο Σαρκοζί μετέβη μόνο μία φορά στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, στις 24 Φεβρουαρίου του 2007, στην κατοικία της Μπετανκούρ για να έχει μια σύντομη συνάντηση με τον Αντρέ Μπετανκούρ, τον σύζυγο της Λιλιάν, ο οποίος πέθανε το Νοέμβριο της ίδιας χρονιάς, ενώ πολλά μέλη του περιβάλλοντος της πάμπλουτης κληρονόμου του κολοσσού καλλυντικών ειδών L' Oreal δήλωσαν ότι είδαν τον Σαρκοζί πολλές φορές την περίοδο αυτή.

Οι δικαστές προσπαθούν να διαπιστώσουν αν όντως ο Σαρκοζί εκμεταλλεύτηκε ένα πρόσωπο εν αδυναμία, δηλαδή την Λιλιάν Μπετανκούρ, ζητώντας της χρήματα για τη χρηματοδότηση της προεδρικής του εκστρατείας το 2007.