Με το σενάριο της Αιγύπτου «απειλείται» η Σερβία

Με επεισόδια στη Σερβία, ανάλογα μ' εκείνα της Αιγύπτου και της Τυνησίας, απείλησε ο μουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας της χώρας, Μουάμερ...

Με επεισόδια στη Σερβία, ανάλογα μ' εκείνα της Αιγύπτου και της Τυνησίας, απείλησε ο μουφτής της Ισλαμικής Κοινότητας της χώρας, Μουάμερ Ζούκορλιτς. Μιλώντας σε θρησκευτική συγκέντρωση για τον εορτασμό των γενεθλίων του προφήτη Μωάμεθ, ο κ. Ζούκορλιτς δήλωσε ότι οι αρχές στο Βελιγράδι θα πρέπει να διδαχθούν απ' αυτά που συνέβησαν στην Αίγυπτο και την Τυνησία.


Ο επικεφαλής της Ισλαμικής Κοινότητας στη Σερβία χαρακτήρισε "υποκρισία" τη συμπεριφορά των αρχών που, όπως είπε, "τις ύβρεις κατά των μουσουλμάνων αποκαλούν ελευθερία του λόγου, ενώ κάθε φορά που οι μουσουλμάνοι υψώνουν τη φωνή τους κατηγορούνται για διασπορά εθνοτικού μίσους".


Ο Μουάμερ Ζούκορλιτς ανέφερε ακόμη στην ομιλία του ότι "η συμπεριφορά της σημερινής κυβέρνησης αποτελεί συνέχεια μιας πολιτικής για την υποδούλωση του μουσουλμανικού πληθυσμού, που εφαρμόζεται τα τελευταία 100 χρόνια από κάθε αντιδημοκρατική εξουσία".


Προειδοποίησε δε ότι "τώρα, που οι μουσουλμάνοι μιλούν με μία φωνή, έχουν συμπτύξει τις γραμμές τους και δημιούργησαν θεσμικά όργανα, η πολιτική αυτή δεν θα περάσει και καλό θα ήταν για τις αρχές να διδαχτούν από την Αίγυπτο και την Τυνησία".