ΚΟΣΜΟΣ

Η δημόσια συγγνώμη του Πετρέους για την «παράνομη» σχέση του

Η δημόσια συγγνώμη του Πετρέους για την «παράνομη» σχέση του

Ο πρώην διοικητής των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ, Ντέιβιντ Πετρέους, ζήτησε δημοσίως «συγγνώμη» για το ροζ σκάνδαλο, που τον ανάγκασε σε ταπεινωτική παραίτηση από την αρχηγία της CIA.


Ο Πετρέους μίλησε ενώπιον 600 ανθρώπων, εκ των οποίων πολλοί ήταν βετεράνοι, στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Καλιφόρνιας. Ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση, μετά την παραίτησή του. Κατά την ομιλία του ο στρατηγός ε.α. είπε «πόσο βαθιά έχει μετανιώσει για τις συνθήκες που τον οδήγησαν στην παραίτηση από τη CIA και προκάλεσαν πόνο στην οικογένεια, τους φίλους και τους υποστηρικτές του».

Η ερωτική σχέση του Πετρέους με τη βιογράφο του Πόλα Μπρόντγουελ αποκαλύφθηκε όταν το FBI εντόπισε, στο πλαίσιο έρευνας, ηλεκτρονικά μηνύματα της ερωμένης του προς μια τρίτη γυναίκα, αντίζηλό της.

Ο πρώην επικεφαλής της CIA κατέληξε λέγοντας ότι η εμπειρία του «μπορεί να αποδειχτεί διδακτική για άλλους που έχουν παρόμοια μπλεξίματα. Η ζωή, άλλωστε, δεν σταματά με ένα τέτοιο λάθος. Πρέπει να συνεχιστεί», είπε και χειροκροτήθηκε με θέρμη.