Αποκαθιστούν τις σχέσεις τους Άγκυρα και Τουρκοκύπριοι

Τη βούλησή τους να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους έπειτα από μια αντιτουρκική διαδήλωση που προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, εξέφρασαν η...

Τη βούλησή τους να αποκαταστήσουν τις σχέσεις τους έπειτα από μια αντιτουρκική διαδήλωση που προκάλεσε την οργή της Άγκυρας, εξέφρασαν η Τουρκία και η τουρκοκυπριακή οντότητα στην κατεχόμενη βόρεια Κύπρο , αναφέρουν σημερινά δημοσιεύματα του τουρκικού Τύπου.


Ο "πρωθυπουργός" των Τουρκοκυπρίων Ιρσέν Κιουτσούκ συναντήθηκε χθες στην Άγκυρα με τον ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και οι δύο άνδρες αποφάσισαν να επανασυσφίγξουν τις σχέσεις, υπογραμμίζουν οι εφημερίδες.


Ο Ερντογάν και μέλη της κυβέρνησής του καταφέρθηκαν εναντίον της τουρκοκυπριακής διοίκησης των κατεχομένων επειδή δεν αντέδρασε εναντίον μιας διαδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 28 Ιανουαρίου στην κατεχόμενη Λευκωσία.


Έπειτα από έκκληση αντιπολιτευόμενης οργάνωσης, πολλές χιλιάδες άνθρωποι είχαν διαδηλώσει κατά του σχεδίου λιτότητας της τουρκοκυπριακής "κυβέρνησης" και μια ομάδα διαδηλωτών είχε ξεδιπλώσει πανό που έγραφε, "Άγκυρα, κάτω τα χέρια".


"Τους τρέφουμε και μας λένε να φύγουμε, ποιοι νομίζουν ότι είναι;", είχε απαντήσει ο Ερντογάν, υπενθυμίζοντας τη σημαντική οικονομική υποστήριξη που παρέχει η Τουρκία στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος.


Μια νέα διαδήλωση κατά των υπαγορευμένων από την Άγκυρα μέτρων λιτότητας προβλέπεται να πραγματοποιηθεί στις 2 Μαρτίου στην κατεχόμενη Λευκωσία.


Η Άγκυρα διόρισε ένα νέο διπλωματικό εκπρόσωπο στο τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος που δεν είναι άλλος από τον Χαλίλ Ιμπραήμ Ακτσά, τον επικεφαλής της αποστολής τεχνικής βοήθειας στο ψευδοκράτος, δηλαδή αυτόν ο οποίος συνέστησε να ληφθούν τα μέτρα λιτότητας.