ΚΟΣΜΟΣ

Επιδρομή ενόπλων σε δύο μπαρ του Μεξικού

Επιδρομή ενόπλων σε δύο μπαρ του Μεξικού

Επιδρομές σε δύο μπαρ της πόλης Γκουανταλαχάρα, στο δυτικό Μεξικό, πραγματοποίησαν ομάδες ένοπλων, από τις σφαίρες των οποίων σκοτώθηκαν πέντε άτομα και τραυματίστηκαν τουλάχιστον 17.


Οι πελάτες του πρώτου μπαρ παρακολούθησαν το τέλος ενός ποδοσφαιρικού αγώνα του τοπικού πρωταθλήματος, όταν ένας από τους ενόπλους άνοιξε την πόρτα και «χωρίς να πει ούτε μια λέξη άρχισε να πυροβολεί», ανέφεραν οι δικαστικές αρχές της Γκουανταλαχάρα. Μεταξύ των νεκρών ήταν και μια 23χρονη σερβιτόρα του μπαρ «Route 66», η οποία υπέκυψε λίγο αργότερα στα τραύματά της.

Στη συνέχεια, ένοπλοι επιτέθηκαν σε ένα άλλο μπαρ, κοντά στο ίδιο σημείο, σκοτώνοντας έναν 28χρονο σερβιτόρο, έναν 45χρονο αμερικανό, και τραυματίζοντας τουλάχιστον επτά άτομα μεταξύ των οποίων και ένα παιδί 15 ετών.

Το βόρειο Μεξικό είναι η περιοχή με τα περισσότερα θύματα που συνδέονται με το οργανωμένο έγκλημα. Η Γκουανταλαχάρα, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, είναι πεδίο συγκρούσεων που έχουν αφήσει περισσότερους από 70.000 νεκρούς, σε όλη τη χώρα, από το Δεκέμβριο του 2006, και την έναρξη της στρατιωτικής δράσης κατά του οργανωμένου εγκλήματος.