ΚΟΣΜΟΣ

Ο ΟΗΕ διέκοψε την επισιτιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Ο ΟΗΕ διέκοψε την επισιτιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας

Περίπου 25.000 πρόσφυγες στη Λωρίδα της Γάζας θα στερηθούν την επισιτιστική βοήθεια του ΟΗΕ, καθώς ο οργανισμός αποφάσισε να διακόψει το πρόγραμμα, μετά την επίθεση διαδηλωτών εναντίον των γραφείων του.


Κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας, την Πέμπτη, διαδηλωτές εισέβαλαν στα γραφεία της υπηρεσίας των Ηνωμένων Εθνών για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες (UNRWA), ζητώντας την επαναφορά της μηνιαίας επιδότησης σε μετρητά που η υπηρεσία κατέβαλλε στις φτωχές οικογένειες και διακόπηκε την Δευτέρα εξαιτίας μείωσης του προϋπολογισμού της UNRWA.

Μέλη των υπηρεσιών ασφαλείας του ΟΗΕ επενέβησαν και απομάκρυναν τους διαδηλωτές.

«Οι διαδηλώσεις ανάγκασαν την UNRWA να κλείσει ήδη πολλά γραφεία της και καθώς η κατάσταση επιδεινώνεται, όλα τα κέντρα παροχής βοήθειας και διανομής (τροφίμων) θα παραμείνουν κλειστά μέχρι να υπάρξουν εγγυήσεις από τις ενδιαφερόμενες πλευρές ότι οι επιχειρήσεις της UNRWA θα συνεχιστούν χωρίς εμπόδια», αναφέρει η ανακοίνωση της υπηρεσίας του ΟΗΕ. «Βρισκόμαστε σε πραγματικά δύσκολη θέση να διακόψουμε την διανομή τροφίμων σε 25.000 πρόσφυγες κάθε ημέρα. Όμως δεν μπορούμε να ανεχτούμε τις συνεχείς απειλές εναντίον των υπαλλήλων μας», καταλήγει.