Φαλαινοθηρία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1987

Οι λιγότερες φάλαινες από το 1987 αλιεύτηκαν στην τελευταία εκστρατεία της Ιαπωνίας στην Ανταρκτική, μείωση που αποδόθηκε στη δραστηριότητα των οργανώσεων κατά τη φαλαινοθηρίας.
Φαλαινοθηρία: Στα χαμηλότερα επίπεδα από το 1987
1'


Ο υπουργός Γεωργίας και Αλιείας της Ιαπωνίας, Γιοσιμάσα Χαγιάσι, ανακοίνωσε ότι 103 μικρές ρυγχοφάλαινες (ή φάλαινες του Μίνκε) αλιεύθηκαν, λιγότερο από τις μισές σε σχέση με την προηγούμενη εκστρατεία. Η Ιαπωνία είχε καθορίσει αυτή τη χρονιά ποσόστωση μεγαλύτερη των 1.000 ρυγχοφαλαινών.

Το 1987 οργανώθηκε η πρώτη ιαπωνική φαλαινοθηρική εκστρατεία, με χαρακτήρα «επιστημονικό» και από τότε δεν υπήρξε χρονιά με τόσο περιορισμένη αλιεία φαλαινών.

Η μη κυβερνητική οργάνωση Sea Shepherd ανακοίνωσε από την πλευρά της πως 75 θηλαστικά χτυπήθηκαν την περίοδο της φαλαινοθηρίας, από τον Νοέμβριο ως τον Μάρτιο.

Η οργάνωση Sea Shepherd προκάλεσε «ασυγχώρητη δολιοφθορά» υπογράμμισε ο ιάπωνας υπουργός, αναφερόμενος στη σύγκρουση ιαπωνικού φαλαινοθηρικού με σκάφος της οικολογικής οργάνωσης.

«Θα επιδιώξουμε την υποστήριξη άλλων χωρών ώστε να συνεχίσουμε το επιστημονικό φαλαινοθηρικό μας πρόγραμμα με σταθερό ρυθμό», πρόσθεσε ο Χαγιάσι, φανατικός υπέρμαχος της φαλαινοθηρίας την οποία θεωρεί κομμάτι της ιαπωνικής κουλτούρας.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή