ΚΟΣΜΟΣ

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε ότι μάχεται κατά του Άσαντ στη Συρία

Η Αλ Κάιντα επιβεβαίωσε ότι μάχεται κατά του Άσαντ στη Συρία

Το Μέτωπο αλ Νούσρα, που μάχεται κατά του καθεστώτος Άσαντ στη Συρία και ευθύνεται για πολλές αιματηρές επιθέσεις, αποτελεί σκέλος της ιρακινής Αλ Κάιντα, όπως επιβεβαίωσε ο ηγέτης της σε ηχητικό του μήνυμα.


Ο Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι τόνισε ότι σκοπός της οργάνωσης στη Συρία είναι η ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ και η εγκαθίδρυση ενός ισλαμικού κράτους.

«Ήρθε ο καιρός να δηλώσουμε στους Λεβαντίνους και σε όλον τον κόσμο πως το Μέτωπο αλ Νούσρα δεν είναι παρά ένα σκέλος του Ισλαμικού Κράτους του Ιράκ (ISI), της βασικής ιρακινής οργάνωσης που συνδέεται με την Αλ Κάιντα», είπε χαρακτηριστικά. Επίσης σημείωσε ότι είναι έτοιμος να συνεργαστεί και με άλλες οργανώσεις τζιχαντιστών, «με την προϋπόθεση πως η Συρία και ο λαός της θα κυβερνώνται, σύμφωνα με τις διδαχές του Αλλάχ».

Μάλιστα, είπε ότι το Μέτωπο αλ Νούσρα και η ιρακινή Αλ Κάιντα θα ενωθούν υπό την ονομασία Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και στο Λεβάντε (Εγγύς Ανατολή).

Η αυθεντικότητα του μηνύματος, το οποίο κατέγραψε ο ιστότοπος SITE, δεν έχει προς το παρόν επιβεβαιωθεί. Αν όμως συμβεί αυτό, θα εντείνει το δίλημμα που αντιμετωπίζουν οι χώρες οι οποίες είναι αντίθετες με το καθεστώς Άσαντ, αλλά παράλληλα φοβούνται μια πιθανή άνοδο της αλ Κάιντα και των ισλαμιστών μαχητών στη Συρία.