ΚΟΣΜΟΣ

Σερβία: Στο «μικροσκόπιο» το προφίλ του δράστη του μακελειού

Σερβία: Στο «μικροσκόπιο» το προφίλ του δράστη του μακελειού

Σε εθνικό πένθος κήρυξε τη χώρα η σερβική κυβέρνηση, για τα 13 θύματα του άγριου εγκλήματος στο σερβικό χωριό Βέλικα Ίβαντσα.

Δράστης ήταν ο 60χρονος Λιούμπισα Μπογκντάνοβιτς, ο οποίος νωρίς χθες το πρωί δολοφόνησε τον γιο του και άλλους 12 γείτονές του, μεταξύ των οποίων ένα αγοράκι δύο ετών. Επίσης, πυροβόλησε και τραυμάτισε σοβαρά τη σύζυγό του ενώ ο ίδιος αυτοπυροβολήθηκε όταν έφτασε η αστυνομία και σήμερα νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο του Βελιγραδίου.

Η σύζυγός του, η οποία επίσης νοσηλεύεται στο ίδιο νοσοκομείο, φέρεται να συνήλθε και η κατάστασή της να έχει σταθεροποιηθεί. Στην πρώτη της δήλωση στον εισαγγελέα ανέφερε ότι ο άντρας της ήταν «οξύθυμος χαρακτήρας αλλά τίποτα δεν έδειχνε ότι θα κάνει κάτι τέτοιο», σύμφωνα με σερβικά ΜΜΕ.

Οι συγχωριανοί του, από τη μεριά τους, δήλωσαν ότι ήταν υποδειγματικός νοικοκύρης και, μάλιστα, κάποιοι που τον είδαν το προηγούμενο βράδυ είπαν ότι συμπεριφερόταν κανονικά και μιλούσε κυρίως για τις γεωργικές εργασίες που είχε να κάνει.

Οι ειδικοί, προσπαθώντας να σκιαγραφήσουν το ψυχολογικό προφίλ του δολοφόνου, αναφέρουν ως επιβαρυντικά στοιχεία την απώλεια εργασίας του ίδιου και του γιου του και σε μικρότερο βαθμό το γεγονός ότι συμμετείχε στις πολεμικές επιχειρήσεις, το 1991, στην Κροατία. Προσμετρούν επίσης και το γεγονός ότι δύο μέλη της ευρείας οικογένειάς του νοσηλεύονται ήδη σε ψυχιατρικά ιδρύματα.

Δείτε το βίντεο: