ΚΟΣΜΟΣ

Έτοιμος να παραιτηθεί ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός

Έτοιμος να παραιτηθεί ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός

Επιστολή παραίτησης αναμένεται να υποβάλει σήμερα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός, Σαλάμ Φαγιάντ, στον πρόεδρο Μαχμούντ Αμπάς, σύμφωνα με υψηλόβαθμο Παλαιστίνιο αξιωματούχο.


Από τις αρχές Μαρτίου διαρκεί η διένεξη του Φαγιάντ με τον Αμπάς, για την παραίτηση του υπουργού Οικονομικών που έγινε δεκτή από τον πρωθυπουργό, αλλά απορρίφθηκε από τον Παλαιστίνιο πρόεδρο.

Ο Φαγιάντ έχει ετοιμάσει την επιστολή παραίτησής του από τις 23 Μαρτίου, αλλά καθυστέρησε να την υποβάλει λόγω της επίσκεψης του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και των ταξιδιών του προέδρου Αμπάς.

Ωστόσο, ο Φαγιάντ θεωρεί ότι ο λόγος της παραίτησης παραμένει στην επικαιρότητα, διευκρίνισε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Η Παλαιστινιακή Αρχή αντιμετωπίζει σοβαρή χρηματοπιστωτική κρίση λόγω της ανεπαρκούς εκταμίευσης της εξωτερικής βοήθειας, των νέων εντάσεων με το Ισραήλ και της ανάγκης καταβολής των μισθών στους 160.000 υπαλλήλους ενός διευρυμένου δημόσιου τομέα στη Δυτική Οχθη και τη Λωρίδα της Γάζας.

Το Επαναστατικό Συμβούλιο της Φατάχ σχολίασε επικριτικά το βράδυ της Παρασκευής την πολιτική της παλαιστινιακής κυβέρνησης, λέγοντας ότι «είναι γεμάτη αυτοσχεδιασμούς και σύγχυση σε πολλά οικονομικά και χρηματοπιστωτικά θέματα».