Αφγανιστάν: Αυξάνονται οι νεκροί από τη χθεσινή επίθεση

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν από την επίθεση χθες σε μια τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, η...

Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 71 τραυματίστηκαν από την επίθεση χθες σε μια τράπεζα της Τζαλαλαμπάντ στο ανατολικό Αφγανιστάν, η οποία κατελήφθη από ένοπλους καμικάζι, σύμφωνα με νέο σημερινό απολογισμό που κάνει την επίθεση αυτή την πιο αιματηρή στο Αφγανιστάν από τον Ιούνιο.

"Τριάντα οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν, ανάμεσα τους 21 μέλη των δυνάμεων της τάξης και 17 πολίτες, στην επίθεση το Σάββατο κατά του τοπικού υποκαταστήματος της Kabul Bank στην Τζαλαλαμπάντ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του αφγανικού υπουργείου Εσωτερικών Ζαμαράι Μπασάρι.

"Οι επιτιθέμενοι, πέντε βομβιστές αυτοκτονίας ήταν ντυμένοι με στολές της αστυνομίας και του στρατού", διευκρίνισε. Χθες Σάββατο, ο κυβερνήτης της επαρχίας Νανγκαρχάρ, είχε μιλήσει για επτά καμικάζι.

Εισέβαλαν στην τράπεζα, χτυπώντας υπαλλήλους και πελάτες, συμπεριλαμβανομένων και πολλών αστυνομικών που είχαν έλθει για να λάβουν το μισθό τους την τελευταία ημέρα του μήνα στο Αφγανιστάν. Αμέσως μετά οχυρώθηκαν στο κτίριο και συγκρούονταν με την αστυνομία για αρκετές ώρες.

Τέσσερις καμικάζι μπόρεσαν να ενεργοποιήσουν τις ζώνες τους με τα εκρηκτικά, αλλά ο πέμπτος συνελήφθη: "Πρόκειται για έναν Πακιστανό από το Βόρειο Ουαζιριστάν", είπε τέλος ο Μπασάρι.

Την ευθύνη για την επίθεση ανέλαβαν οι Ταλιμπάν.