Το Αφγανιστάν αποδίδει στο ΝΑΤΟ το θάνατο 50 πολιτών

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε σήμερα ότι η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν...

Ο αφγανός πρόεδρος Χαμίντ Καρζάι δήλωσε σήμερα ότι η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν σκότωσε «περίπου 50 άμαχους» κατά τη διάρκεια μιας επιχείρησης, που συνεχίζεται, στην ανατολική επαρχία Κουνάρ.

«Περίπου 50 άμαχοι σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων των διεθνών δυνάμεων στην περιοχή του Γαζιαμπάντ στην επαρχία Κουνάρ», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο πρόεδρος Καρζάι, που δηλώνει ότι βασίζεται σε πληροφορίες που παρέχονται από τις αφγανικές υπηρεσίες πληροφοριών (Εθνική Διεύθυνση Ασφαλείας, NDS) και τοπικούς αξιωματούχους.

Ο Καρζάι «καταδικάζει σθεναρά τις απώλειες αμάχων που προκλήθηκαν από τις στρατιωτικές επιχειρήσεις και τις αεροπορικές επιδρομές των διεθνών δυνάμεων» στην επαρχία Κουνάρ, και έστειλε αντιπροσωπεία της κυβέρνησης, επί τόπου, για να τον ενημερώσει για τις συνθήκες του συμβάντος, σύμφωνα με τη ανακοίνωση.

Η δύναμη του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν (ISAF) ανακοίνωσε σήμερα ότι κάνει έρευνες σχετικά με τους ισχυρισμούς του κυβερνήτη της Κουνάρ, που δήλωσε ότι 50 πολίτες σκοτώθηκαν στις διεξαγόμενες επιχειρήσεις.