ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στην Βενεζουέλα

Οι ΗΠΑ δεν θα επιβάλουν κυρώσεις στην Βενεζουέλα

Η Ουάσινγκτον διέψευσε σήμερα ότι εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής κυρώσεων στην Βενεζουέλα, μετά από τις αμφισβητούμενες προεδρικές εκλογές που οδήγησαν στην ανακήρυξη της νίκης του Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος απείλησε με αντίποινα τις ΗΠΑ σε περίπτωση που επιβληθούν κυρώσεις στη χώρα του.


Ο Μαδούρο του οποίου η νίκη δεν έχει ακόμα αναγνωριστεί από την Ουάσιγκτον, δήλωσε ότι θα λάβει μέτρα κατά των Ηνωμένων Πολιτειών αν επιβάλλουν κυρώσεις στη χώρα του, γιατί δεν ακολουθεί τις συστάσεις των ΗΠΑ για μια νέα καταμέτρηση των ψήφων μετά τις προεδρικές εκλογές της 14ης Απριλίου.

"Δεν γνωρίζω να γίνεται η οποιαδήποτε προσπάθεια προς την κατεύθυνση της προετοιμασίας κυρώσεων κατά της Βενεζουέλας σε αυτό το στάδιο", δήλωσε σήμερα στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Πάτρικ Βέντρελ .

Την Κυριακή, η υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για την Λατινική Αμερική Ρομπέρτα Τζέικομπσον δεν απέκλεισε ενδεχόμενες αμερικανικές κυρώσεις κατά της Βενεζουέλας σε περίπτωση που δεν υπάρξει ανακαταμέτρηση των ψήφων των προεδρικών εκλογών οι οποίες αμφισβητούνται από την αντιπολίτευση. "Δεν μπορούμε να πούμε αν θα επιβάλλουμε ή όχι κυρώσεις", είχε δηλώσει στα ισπανικά στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

"Νομίζω ότι οι Βενεζουελάνοι έχουν ακούσει τις δηλώσεις αυτές και έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι εξετάζουμε κάποιο ενδεχόμενο, αλλά σας λέγω ότι αυτό δεν είναι κάτι που μελετάμε αυτή τη στιγμή", πρόσθεσε ο Βέντρελ.