ΚΟΣΜΟΣ

Τζορτζ Μπους: Μόνο η ιστορία μπορεί να με κρίνει για το Ιράκ

Τζορτζ Μπους: Μόνο η ιστορία μπορεί να με κρίνει για το Ιράκ

Ικανοποιημένος δήλωσε ο πρώην πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, από την απόφασή του να εισβάλουν οι ΗΠΑ στο Ιράκ, σε συνέντευξή του στο αμερικανικό δίκτυο ABC, με αφορμή τα εγκαίνια ενός μουσείου, για τα οχτώ χρόνια της προεδρίας του.


Ο Τζορτζ Μπους τόνισε ότι είναι ικανοποιημένος για τον τρόπο με τον οποίο ελήφθη η απόφαση. «Πιστεύω ότι η ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν ήταν η σωστή απόφαση, όχι μόνο για την ασφάλειά μας, αλλά επίσης για να έχουν οι Ιρακινοί τη δυνατότητα να ζήσουν σε μια ελεύθερη κοινωνία», σημείωσε επιπλέον.

Επίσης, υποστήριξε ότι το θέμα αυτό έχει κλείσει, απορρίπτοντας ταυτόχρονα κάθε κριτική. Χαρακτηριστικά είπε ότι μόνο η ιστορία μπορεί να τον κρίνει: «Η ιστορία είναι αυτή που θα τα κρίνει όλα αυτά και εγώ δε θα είμαι εκεί για να το δω. Σε ό,τι με αφορά, η συζήτηση έχει κλείσει. Έκανα ό,τι έκανα. Οι ιστορικοί είναι αυτοί που θα κρίνουν την απόφαση εκείνη».

Ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα όπως και όλοι οι εν ζωή πρόεδροι των ΗΠΑ, θα παρευρεθούν στην τελετή των εγκαινίων του κέντρου Τζορτζ Μπους.

Στην ίδια συνέντευξη ο Μπους προέτρεψε τον μικρό του αδελφό Τζεμπ, πρώην κυβερνήτη της Φλόριντα, να θέσει υποψηφιότητα για τις προεδρικές εκλογές του 2016, υπογραμμίζοντας ότι θα ήταν ένας «εξαιρετικός υποψήφιος».