ΚΟΣΜΟΣ

Σφοδρές συγκρούσεις για τον έλεγχο των αεροδρομίων

Σφοδρές συγκρούσεις για τον έλεγχο των αεροδρομίων

Σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται σήμερα ανάμεσα σε στρατιώτες και αντάρτες κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού.


Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, «σφοδρές συγκρούσεις σημειώνονται από το πρωί ανάμεσα στις τακτικές δυνάμεις και τις ταξιαρχίες των μαχητών της αντιπολίτευσης κοντά στο διεθνές αεροδρόμιο της Δαμασκού και στα κοντινά χωριά».

Γύρω στις 06:30 τοπική ώρα (και ώρα Ελλάδος) σήμερα σημειώθηκε μια ανταλλαγή πυροβολισμών με μια μικρή ένοπλη ομάδα στον αυτοκινητόδρομο που οδηγεί στο αεροδρόμιο, ο οποίος έκλεισε για μια ώρα.

Την ίδια ώρα στον παλαιστινιακό καταυλισμό του Γιαρμούκ, ο οποίος τελεί υπό τον έλεγχο των ανταρτών, ερρίφθησαν σήμερα πολλές οβίδες, πρόσθεσε το Παρατηρητήριο.

Παράλληλα, συνεχίζει η οργάνωση, στην επαρχία της Δαμασκού, οι κυβερνητικές δυνάμεις συνέχισαν τις επιθέσεις τους κατά των προπυργίων των ανταρτών, κυρίως το Μουανταμίγια αλ Σαμ, το οποίο αποτέλεσε στόχο οβίδων.

Εφημερίδα που πρόσκειται στη συριακή κυβέρνηση, γνωστοποίησε επίσης από την πλευρά της ότι διεξάγεται «μάχη για τα αεροδρόμια στο Χαλέπι», τη μεγάλη μητρόπολη του συριακού βορρά.

«Ένοπλοι άνδρες κινητοποίησαν χιλιάδες μαχητές στην περίμετρο διαφόρων αεροδρομίων στο Χαλέπι και την Ιντλίμπ (στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας), μετέχοντας στην μεγαλύτερη επιχείρηση που γίνεται για την ανάληψη του ελέγχου των στρατιωτικών αεροδρομίων των Κουβέιρις, Μένεγ και Αμπού Ντούχουρ», συμπληρώνει η εφημερίδα.

«Οι αρμόδιες δυνάμεις κατάφεραν να αποκρούσουν τις επανειλημμένες επιθέσεις, βοηθούμενες από την πολεμική αεροπορία, η οποία πραγματοποίησε επιδρομές σκοτώνοντας δεκάδες ενόπλους», προσθέτει η εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι «πρόκειται για την πιο σφοδρή μάχη που γίνεται μετά την πολιορκία των αεροδρομίων αυτών».