Κάστρο: «Έγκλημα του ΝΑΤΟ στη Λιβύη»

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται «να ορρωδήσουν προ ουδενός» για να εξαπολύσουν το ΝΑΤΟ ενάντια στη Λιβύη...

Οι ΗΠΑ δεν πρόκειται «να ορρωδήσουν προ ουδενός» για να εξαπολύσουν το ΝΑΤΟ ενάντια στη Λιβύη προκειμένου να βάλουν στο χέρι τα πετρελαϊκά της αποθέματα, υπέθεσε σήμερα ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας, Φιντέλ Κάστρο.

«Είναι απολύτως εμφανές πως οι ΗΠΑ ποσώς κόπτονται για την ειρήνη και δεν πρόκειται να ορρωδήσουν προ ουδενός για να διατάξουν το ΝΑΤΟ να εισβάλει στην πλούσια τούτη χώρα. Είναι ζήτημα ίσως ολίγων ωρών ή ημερών», τονίζει ο κουβανός ηγέτης σε κείμενό του.

Σύμφωνα με τον ηγέτη της κουβανικής επανάστασης «θα πρέπει να αναμένουμε» έως ότου αποδειχθούν «είτε η αλήθεια είτε το ψεύδος» στις πληροφορίες που κάνουν λόγο για μία βίαιη καταστολή των κινημάτων διαμαρτυρίας, που σύμφωνα με τις ανθρωπιστικές οργανώσεις έχει προκαλέσει το θάνατο εκατοντάδων ανθρώπων.

«Μπορούμε να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε με τον Καντάφι. Ο κόσμος βρίσκεται βυθισμένος σε πληροφορίες κάθε είδους, που κυρίως μεταδίδονται από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης», τόνισε ο Κάστρο, ο οποίος χαρακτήρισε «ψεύδος», όχι εντελώς στερούμενου «κακόβουλων προθέσεων» την είδηση που κυκλοφόρησε σχετικά με τη φυγή του Καντάφι στη Βενεζουέλα.

«Στο μέτρο που με αφορά, εγώ δεν μπορώ να φαντασθώ τον λίβυο ηγέτη να εγκαταλείπει τη χώρα του και τις ευθύνες του», τόνισε ο 84χρονος Κάστρο.

«Ένας τίμιος άνθρωπος θα στέκει πάντοτε αντίθετος σε οποιαδήποτε αδικία που διαπράττεται κατά οποιουδήποτε λαού στον κόσμο, και τώρα, τούτη τη στιγμή, η χειρότερη αδικία θα ήταν η σιγή απέναντι στο έγκλημα που ετοιμάζεται να διαπράξει το ΝΑΤΟ κατά του λιβυκού λαού», κατέληξε ο Κάστρο.