ΚΟΣΜΟΣ

Αφγανιστάν: Νεκρός Γερμανός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων

Αφγανιστάν: Νεκρός Γερμανός στρατιώτης των ειδικών δυνάμεων

Ένα μέλος των ειδικών δυνάμεων της Γερμανίας σκοτώθηκε το Σάββατο στο Αφγανιστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γερμανικού στρατού.


Είναι ο πρώτος Γερμανός στρατιώτης, ο οποίος χάνει τη ζωή του στο Αφγανιστάν, εδώ και σχεδόν δύο χρόνια, στο τέλος μιας από τις πιο αιματηρές εβδομάδες για τα ξένα στρατεύματα φέτος.

Η βία κλιμακώνεται σε όλο το Αφγανιστάν πριν από την σχεδιαζόμενη αποχώρηση του μεγαλύτερου μέρους των ξένων στρατευμάτων, κάτι το οποίο προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί περί τα τέλη του 2014, και οι ανησυχίες εντείνονται σχετικά με το πώς θα χειριστούν οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας την κατάσταση μετά την αποχώρηση των μάχιμων διεθνών δυνάμεων.

Συνολικά, την τελευταία εβδομάδα σκοτώθηκαν 22 ξένοι στρατιώτες, μεταξύ των οποίων και τρεις Αμερικανοί στρατιωτικοί που συμμετείχαν σε αποστολή υποστήριξης των δυνάμεων του Αφγανιστάν στο Κιργιστάν.

Περίπου 4.200 Γερμανοί στρατιωτικοί συνεχίζουν να υπηρετούν στο Αφγανιστάν, συμμετέχοντας στην Διεθνή Δύναμη Αρωγής για την Ασφάλεια (ISAF), η οποία τελεί υπό την διοίκηση του NATO.