Οι ΗΠΑ δεν κατάφεραν να μεταφέρουν το διπλωματικό προσωπικό εκτός Λιβύης

Κανένα άτομο από το χαμηλόβαθμο διπλωματικό προσωπικό τους δεν κατάφεραν να μετακινήσουν οι ΗΠΑ εκτός συνόρων Λιβύης...

Κανένα άτομο από το χαμηλόβαθμο διπλωματικό προσωπικό τους δεν κατάφεραν να μετακινήσουν οι ΗΠΑ εκτός συνόρων Λιβύης, όπως ανακοίνωσαν, καθώς και κανένα άτομο που ανήκει στις οικογένειες των εργαζομένων στην πρεσβεία,  αλλά περιμένουν ότι αυτό θα γίνει εφικτό τις επόμενες ημέρες.

Μαρτυρίες ανθρώπων, που κατάφεραν να φθάσουν στην Αίγυπτο, προερχόμενοι από τη Λιβύη, αναφέρουν ότι ο Λίβυος ηγέτης Μουάμαρ Καντάφι χρησιμοποίησε άρματα μάχης, πολεμικά αεροσκάφη, αλλά και μισθοφόρους, στην προσπάθειά του να καταστείλλει το κύμα των διαδηλώσεων ενάντια στην επί 41 έτη ηγεμονία του στη χώρα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, Π.Τζ. Κρόουλι, είπε ότι η απόφαση των Ηνωμένων Πολιτειών, τη Δευτέρα, να διατάξουν το χαμηλόβαθμο προσωπικό της διπλωματικής τους αποστολής και τις οικογένειες των εργαζομένων στην πρεσβεία, να φύγουν από τη Λιβύη αφορά περίπου 35 εργαζομένους και τους συγγενείς τους.

Παρότι ο Κρόουλι είπε ότι οι ΗΠΑ, εξέταζαν μία σειρά τρόπων για να μεταφέρουν εκτός Λιβύης το διπλωματικό προσωπικό και τις οικογένειές τους, δεν διευκρίνησε για πιο λόγο δεν κατόρθωσαν να το πετύχουν την Τρίτη.

Προς το παρόν, όπως ενημέρωσε, η κυβέρνηση των ΗΠΑ, προσπαθεί να επιβιβάσει τους αμερικανούς πολίτες σε πολιτικές πτήσεις, ώστε να μετακινηθούν εκτός της χώρας, και για αυτό το λόγο έχει ναυλώσει επιβατηγά αεροπλάνα που περιμένουν να απογειωθούν για τη Λιβύη.