"Υποτροπιάζει" ο Καντάφι και προχωράει σε "γενοκτονία"

Ο Ιμπραίμ Νταμπασί, επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Λιβύης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη...

Ο Ιμπραίμ Νταμπασί, επικεφαλής της διπλωματικής αποστολής της Λιβύης στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, που προσεχώρησε στην πλευρά των διαδηλωτών απαιτώντας την απομάκρυνση του Καντάφι από την εξουσία, είπε την Τρίτη στους δημοσιογράφους, πως σύμφωνα με πληροφορίες που έχει, το καθεστώς της Λιβύης έχει ξεκινήσει μια " γενοκτονία ", στη δυτική περιοχή της χώρας.

Όπως δήλωσε σε εκπροσώπους του Τύπου, ο Νταμπασί, ο Καντάφι έστειλε ισχυρές στρατιωτικές ενισχύσεις στο δυτικό τμήμα της χώρας για να καταπνίξει στο αίμα την αντίσταση των εξεγερμένων πολιτών.

" Το μήνυμα του Καντάφι ήταν ξεκάθαρο. Κάλεσε τους συνεργάτες του να διαπράξουν γενοκτονία εις βάρος του λαού ", είπε ο Λίβυος υψηλόβαθμος διπλωμάτης.

Ο Νταμπασί τη Δευτέρα είχε παροτρύνει και άλλους Λίβυους διπλωμάτες να καταδικάσουν τις προσπάθειες καταστολής των διαδηλωτών, του καθεστώτος Καντάφι. Όπως είπε, όμως, οι συνάδελφοί του αρνήθηκαν να παραιτηθούν από τις θέσεις τους,λέγοντας ότι αυτοί υπηρετούν το λαό της Λιβύης και όχι κάποιο άτομο στην κυβέρνηση της χώρας.

" Καλώ το καθεστώς να σταματήσει αμέσως τις δολοφονίες των πολιτών ", είπε ο Νταμπασί, ο όποίος πρόσθεσε ότι, η ανακοίνωση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τα γεγονότα στη Λιβύη δεν ήταν αρκετά αυστηρή, αλλά οπωσδήποτε, ήταν ένα μέτρο κατά της επιχείρησης του καθεστώτος να καταστείλει τους διαδηλωτές που διαμαρτύρονται κατά του Καντάφι.