Έκτακτη σύσκεψη στην Ινδία μετά τα ατυχήματα

Μετά τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων της Κοινοπολιτείας στην Ινδία

Μετά τα ατυχήματα που έχουν σημειωθεί λίγο πριν την έναρξη των αγώνων της Κοινοπολιτείας στην Ινδία, ο πρωθυπουργός Μανμοχάν Σινγκ συγκάλεσε σήμερα έκτακτη συνεδρίαση με τους υπουργούς που εμπλέκονται στην οργάνωση των Αγώνων.

Τουλάχιστον 27 εργάτες τραυματίστηκαν στην αρχή της εβδομάδας από την κατάρρευση μιας υπό κατασκευήν πεζογέφυρας κοντά στο κύριο στάδιο του Νέου Δελχί το οποίο θα φιλοξενήσει την τελετή έναρξης των αγώνων στις 3 Οκτωβρίου. Επίσης χθες κατέρρευσε ψευδοροφή στο χώρο όπου θα διεξαχθεί το αγώνισμα της άρσης βαρών.

Περίπου 7.000 αθλητές και αξιωματούχοι από 71 κράτη αναμένονται για τους 19ους Αγώνες της Κοινοπολιτείας, οι οποίοι θα διεξαχθούν από τις 3 ως τις 14 Οκτωβρίου. Ωστόσο, πολλές χώρες έχουν εκφράσει την ανησυχία τους και έχουν ανακοινώσει ότι θα καθυστερήσει η άφιξη των αθλητών τους με τελευταία τη Νέα Ζηλανδία.

Τον Ιούλιο η επιτροπή που έχει επιφορτιστεί από την ινδική κυβέρνηση με την επίβλεψη της συμβατότητας των εγκαταστάσεων με τις προδιαγραφές για την ασφάλεια, κατήγγειλε μια σειρά από προβλήματα στις κατασκευαστικές εργασίες, σημειώνοντας ότι ορισμένα πιστοποιητικά που εγγυώνται την ποιότητα των έργων που έχουν κατασκευαστεί ήταν πλαστά ή είχαν ελλείψεις.