ΚΟΣΜΟΣ

Απαγωγή στο Κλίβελαντ: Το προφίλ του Άριελ Κάστρο

Απαγωγή στο Κλίβελαντ: Το προφίλ του Άριελ Κάστρο

Ο ιδιοκτήτης του σπιτιού στο Κλίβελαντ, όπου κρατούνταν επί μία δεκαετία αιχμάλωτες οι τρεις γυναίκες, Άριελ Κάστρο, είχε δείξει σημάδια ένοχης συμπεριφοράς, όπως εκ των υστέρων παρατηρούν οι γείτονές του.


Κανένας δεν είχε δει τον από χρόνια διαζευγμένο 52χρονο με γυναικεία συντροφιά, μέχρι που ξαφνικά άρχισε να εμφανίζεται στη γειτονιά με ένα εξάχρονο κορίτσι. Ο Κάστρο είχε πει στους γείτονες ότι επρόκειτο για το παιδί της συντρόφου του.

Όπως αποδείχτηκε, το κοριτσάκι ήταν κόρη της Αμάντα Μπέρι, μίας από τις τρεις αιχμάλωτες γυναίκες.

Παρόλο που ο Άριελ Κάστρο υποτίθεται πως ζούσε μόνος του, στο μεσημεριανό διάλειμμά του επέστρεφε στο σπίτι με αρκετές σακούλες με φαγητό από φαστ φουντ και αναψυκτικά, αρκετό για να τραφούν πολλοί άνθρωποι.

Ως οδηγός σχολικού λεωφορείου είχε δεχτεί πολλές φορές επίπληξη, περιλαμβανομένου ενός περιστατικού κατά το οποίο αποκάλεσε «σκύλα» μία νεαρή μαθήτρια και ενός δεύτερου, όταν εγκατέλειψε μόνο του στο σχολικό έναν μικρό μαθητή για να πάει σε φαστ-φουντ να γευματίσει.

Αυτά τα περιστατικά άργησαν να γίνουν γνωστά, αλλά τελικά οδήγησαν στην απόλυσή του τον περασμένο Νοέμβριο. Ωστόσο, δεκάδες γονείς μαθητών που μετέφερε τον είχαν κατά καιρούς αξιολογήσει ως «εξαιρετικό» οδηγό στη σχετική φόρμα αξιολόγησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όταν η οικογένεια και οι φίλοι της αγνοούμενης Τζίνα Ντεχεσούς, έκαναν ολονυκτία τον περασμένο μήνα τιμώντας τα εννέα χρόνια από την εξαφάνισή της, συμμετείχε και ο Κάστρο, σύμφωνα με την μαρτυρία γείτονά του. Τη γυναίκα κρατούσε φυλακισμένη στο σπίτι του, τα παράθυρα του οποίου ήταν καλυμμένα ώστε να μην μπορεί να δει κανείς στο εσωτερικό.

Το 1993 είχε συλληφθεί ύστερα από καταγγελία για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας. Ωστόσο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση 10.000 δολαρίων. Άγνωστο παραμένει, πάντως, ποιος είχε προχωρήσει στην καταγγελία.

Επί σειρά ετών, οι γείτονες του Κάστρο στην Λεωφόρο Σέιμουρ τον θεωρούσαν φιλικό, αλλά κλειστό χαρακτήρα.

Του άρεσαν οι μοτοσυκλέτες και συμμετείχε σε μπάρμπεκιου που διοργάνωνε η γειτονιά σε έναν άδειο χώρο στάθμευσης στην Λεωφόρο Σέιμουρ. Αυτοδίδακτος μηχανικός, του άρεσε να μιλάει για τα αυτοκίνητα.

Επίσης, θεωρούνταν επιτυχημένος μουσικός που έπαιζε μπάσο σε λατινοαμερικανικά συγκροτήματα όπως τα Borin Plena και Grupo Fuego. «Ο Άριελ βρισκόταν μέσα στο γκαράζ μου, πριν από πέντε με έξι χρόνια. Ηχογραφούσαμε ένα τραγούδι- μία ιδέα δική του-με μερικά στοιχεία χαρντ ροκ και λάτιν», αφηγείται ο 45χρονος Τζο Πόποου, πατέρας έξι παιδιών, ο οποίος, όπως δηλώνει, γνωρίζει τους αδελφούς Κάστρο από παιδιά.

«Θα σας φανεί αστείο, αλλά είπε ότι είναι στην CIA. Και δεν ξέρω αν αληθεύει ή όχι, αλλά είναι ο τρόπος που το είπε, το πόσο σοβαρά το είπε.Δεν ήξερα για τι ήταν ικανός. Αυτό με έφερε σε αμυντική θέση κι άρχισα να απομακρύνομαι», περιγράφει ο παιδικός του φίλος.

Διαβάστε επίσης:

Ανακρίνονται τα τρία αδέλφια για την απαγωγή των γυναικών