Έντονες δημοσκοπικές πιέσεις δέχεται ο Σαρκοζί

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μια νέα δημοσκόπηση, που δείχνει διαρροή ψηφοφόρων του...

«Πονοκέφαλο» προκαλεί στον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί μια νέα δημοσκόπηση, που δείχνει διαρροή ψηφοφόρων του προς τον υποψήφιο της ακροδεξιάς. Στα «δεινά» του έρχεται να προστεθεί και το επίσημο ρήγμα του πρώην πρωθυπουργού Ντομινίκ Ντε Βιλπέν με το συντηρητικό κόμμα UMP του Σαρκοζί, γεγονός που αυξάνει τις πιέσεις που του ασκούνται, ενόψει και των προεδρικών εκλογών του 2012.
Εν τω μεταξύ, όλες οι δημοσκοπήσεις που διενεργούνται το τελευταίο διάστημα δείχνουν ότι, εφόσον ο επικεφαλής του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν αποφασίσει να θέσει υποψηφιότητα στις εκλογές αυτές, η νίκη του θεωρείται βέβαιη.
Σύμφωνα με τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων, ο Σαρκοζί δεν δέχεται πλέον πιέσεις μόνον από την Αριστερά, αλλά και από την ακροδεξιά, καθώς η νέα πρόεδρος του «Εθνικού Μετώπου» Μαρίν Λε Πεν τον πλησιάζει αρκετά σε πρόθεση ψήφου.
Συγκεκριμένα, η δημοσκόπηση του περιοδικού “Le Nouvel Observateur” και του τηλεοπτικού δικτύου “i-Tele” δείχνει ότι ο Σαρκοζί φαίνεται να παίρνει το 21%-25% των ψηφοφόρων κατά τον πρώτο γύρω των εκλογών, ενώ η Μαρίν Λε Πεν ακολουθεί με ποσοστό 17%-19%.
Στο δεύτερο γύρο, ο Στρος Καν θα κέρδισε το Σαρκοζί, αποσπώντας το 63% των ψήφων, χωρίς καν να έχει ξεκαθαρίσει το εάν θα τεθεί υποψήφιος για την προεδρία.

 

πηγή: newscode.gr