Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Ν.Ζηλανδία

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι σκηνές από την ταινία "The Day After" αλλά δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα....

Θα μπορούσε να πει κανείς πως είναι σκηνές από την ταινία "The Day After" αλλά δυστυχώς είναι το αποτέλεσμα του φονικού σεισμού πριν λίγα μόλις 24ωρα στη Ν.Ζηλανδία. Τώρα μέσα από αυτές τις εικόνες οι κάτοικοι της πόλης μετρούν τις πληγές τους. Συναισθήματα λύπης εναλλασσόμενα με χαρά.

Και όμως πρόκειται για την μεγαλύτερη φυσική τραγωδία εδώ και 80 χρόνια που έλαβε χώρα στη Ν. Ζηλανδία. Στο κτίριο της T.V μόνον εικάζεται πως έχουν παγιδευτεί περισσότερα από 80 ίσως και 100 άτομα που ως φαίνεται δεν θα βγουν ζωντανοί.

Ο αρχηγός της ομάδας διάσωσης αρνήθηκε να προχωρήσει σε επιχείρηση μερικού απεγκλωβισμού, επικαλούμενος την εξαιρετικά κακή κατάσταση του κτιρίου, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να ρισκάρει τη ζωή των ανδρών της ομάδας του.

Ο φονικός σεισμός έχει προκαλέσει το θάνατο σε 98 ανθρώπους σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.  "Με βάση ενδείξεις που έχουμε από την αστυνομία, οι ανθρώπινες απώλειες ίσως είναι πολύ περισσότερες απ΄όσες θα μπορούσε να φανταστεί κάποιος από εμάς" δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Τζον Κι.

Διαβάστε επίσης : Αυξάνονται οι νεκροί από το σεισμό στη Νέα Ζηλανδία